Autor: Tiive Murdoja • 16. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea panga töötajad Eestis asutasid ametiühingu

Nordea Bank AB Eesti filiaali töötajad lõid põhjamaade kolleegide eeskujul ametiühingu. Ametiühingu usaldusisiku Hannes Veskimäe sõnul on ametiühingu eesmärgiks töötajate huve esindades aidata kaasa parema ja konkurentsivõimelisema panga arendamisele.

"Valdav enamus Nordea töötajatest Skandinaavias on liitunud ametiühinguga, mis koostöös Nordea kontserni juhtkonnaga on leppinud kokku kollektiivlepingu tingimused, mis on kasulikud mõlemale poolele ning kindlustavad jätkusuutliku arengu pangale ning heaolu oma töötajatele. Eesmärgiks on Nordea Eestis kollektiivlepinguni jõuda mõõdukas tempos, kuid hiljemalt 2015. aasta lõpuks. Paari viimase nädala jooksul on Nordea Eesti ametiühinguga liitunud ca 10% Nordea töötajatest. Nordea kontserni Norra, Taani, Rootsi, Soome ja Poola

ametiühinguid koondava katusorganisatsiooni president Hans Christian

Riise on samuti avaldanud head meelt, et Eestis on selline samm tehtud

ning on lubanud omapoolset toetust." lisas Veskimäe.

Eesti Finantssektori Töötajate Liidu juhatus tervitab ametiühingu asutamist Nordea Eesti filiaalis. "On hea meel näha, et Nordea töötajad soovivad ühiselt ja avatult suhelda panga juhtkonnaga mõlemale poolele olulistes küsimustes. Soovime Nordea ametiühingule edu ning loodame, et antud algatusest võtavad eeskuju ka teiste pankade töötajad."

Nordea väärtused on:

- suurepärased kliendisuhted

- väärtuslikud inimesed

- ühtne meeskond

Nordea Bank AB Eesti filiaali ametiühing on 2013. aastal loodud EestiFinantssektori Töötajate Liidu allühing.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700