4. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutikas taaskasutusidee: Tallinna Sadama kontorit ehivad vanadest ajalehtedest valmistatud jõulupärjad

Tallinna Sadama kontoriuksi ehivad vanadest ajalehtedest meisterdatud kaunid jõulupärjad.
Foto: Tallinna Sadam
Mida teha kontorisse kuhjunud vanade ajalehtedega? Enne vanapaberikonteinerisse panemist saab neile jõulukuul anda uue ilusa funktsiooni – valmistada jõulupärgi, millega kaunistada kontorit.

Näiteks Tallinna Sadamas on juba mitmed uksed jõululiku ajalehepärjaga kaunistatud. Ettevõtte juhatuse liikme assistent Airi Raamat oli lahkesti nõus nutikat ideed ning pärja valmistamisõpetust ka sekretar.ee lugejatele jagama.

Ajalehtedest jõulupärja valmistamine:

Esimene kiht

1.    Lõika 16x16 cm suurused ruudud  (~24 ruutu).

2.    Rulli tuutud ja liimi kokku.

Rulli tuutud
Foto: Liimi tuutu kokku

3.    Kleebi kleeplindiga tuutude otsad kokku.

Foto: Kleebi tuutude otsad kokku.

4.    Liimi liimipulgaga tuutude tipud kokku.

Foto: Liimi tuutude otsad kokku.

5. Kui kogu ring on kokku kleebitud, siis teibi tuutude otsad kleeplindiga kokku ja kleebi keskele ümmargune tugevam paber, et pärg ei laguneks. Seejärel aseta esimene kiht kõrvale.

Foto: Teibi tuutude otsad kokku.

6. Alusta väiksema kihi tegemist.

Teine kiht (jõuluvärvi lisamiseks on teise kihi puhul hea kasutada näiteks roosakat Äripäeva)

1. Lõika 13x13 cm suurused ruudud (~24 ruutu) ja toimi täpselt samuti nagu toimisid suuremate ruutudega. Kui pärg on koos, võta tugevam liim (nt Super Attack) ja liimi kaks pärga kokku (südamikust).

Kui kaks kihti on omavahel ühendatud, kaunista südamik  lipsukeste, pärlite, okste või mõne muu käepärase kaunistusega. Ja ilus taaskasutuslik jõulupärg ongi valmis!

Foto: Jõulupärg

Siit leiad veel 64 inspireerivat ideed, milliseid pühadekaunistusi vanadest ajalehtedest kontorisse või koju meisterdada.

Vahvat meisterdamist!

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700