14. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sekretärid jõulukeerises

Sekretar.ee-le rääkisid oma pühadeaja toimetustest Mandatum Life Insurance Baltic bürooassistent Kaire Võsa (vasakul) ja Berlin-Chemie Menarini Eesti büroo assistent Tiina Laur.
Foto: Tiive Murdoja
Jõulud on iga sekretäri jaoks väga kiire aeg. Palusime kahel sekretäril kergitada saladuskatet, mis saab toimuma jõulukuul nende ettevõttes, meenutada möödunud aasta õnnestumisi ja kui pühade virr-varr ükskord möödas, siis millised on ootused algavale aastale.

Kaire Võsa

Mandatum Life Insurance Baltic SE bürooassistent

Jõulud ettevõttes.- Meil on traditsiooniks korraldada oma töötajatele pidulik õhtusöök koos väikese meelelahutusliku programmiga. Sel aastal tuleb pidu natuke teistmoodi, võtame osa Eesti Konverentsikeskuse korraldatud Ettevõtete jõulupeost.

Üllatus töötajate lastele. Lapsed ootavad meie igaaastast jõulupidu väga. Sel aastal tuleb õpituba värviliste martsipanist kujukeste valmistamisega ning kindlasti tuleb ka jõuluvana kingikotiga.

Meeldejäävaim jõulupidu. Möödunud aasta pidu, kuna siis tunnustati mind kolleegide poolt "Aasta parima kolleegi" tiitliga, see oli väga meeldiv üllatus.

Pühade meeleolu kontoris. Meeleolu loomine algab esimese advendi paiku. Traditsiooniks on saanud tuua kontorisse elus jõulupuu, mis tuleb meie oma töötaja metsast. Kuuselõhn, põlevad küünlad ja piparkoogid laual ning jõulutunne ongi olemas.

Kaire Võsa
Foto: Tiive Murdoja

Jõulukaardid.- Meil on tavaks olnud jõulukaartide saatmise asemel teha annetus heategevusfondi. Meile saadetud jõulukaardid on kõigile lugemiseks väljas puhkenurgas.

Parim tunnustus. Meie ettevõttes on tava tunnustada aasta lõpus parimaid ja tublimaid kolleege, mis on väga positiivne tava. Kuid oma juhi poolt saadav aastaringne tunnustus ja toetus on palju väärtuslikumad ning see on mul olemas.

Nipid jõulustressi vastu. Jõulustress on mõttemaailmas kinni, mina naudin jõuluaega väga.

Nipid, et aastalõpupidudel hea välja näha. 10 000 sammu päevas, hea uni ning rõõmus meel :)

Selle aasta õnnestumine. Olen saanud aasta jooksul uusi töökohustusi, mis on toonud juurde enesekindlustust ja motivatsiooni.

Ootused uuele aastale. Uus aasta võiks tuua mõne põneva eksootilise reisi.

 

Tiina Laur
Foto: Tiive Murdoja

*********************************

Tiina Laur

OÜ Berlin-Chemie Menarini Eesti büroo assistent

Jõulud ettevõttes.- Sel aastal  on meil Eurovisiooniteemaline jõulupidu, mis toimub Pärnus Kohvikus Fookus. Töötajatel on saadetud kutsed, koos juhistega. Lisaks mõnusale koosviibimisele koos õhtusöögiga tuleb igal osalejal täita roll, kas esineja, taustalaulja või žürii liikmena.

Üllatus töötajate lastele. Lastele on korraldatud jõulupidusid koos vanematega. Kingitud on ka teatripileteid ja kommipakke.

Meeldejäävaim jõulupidu. Jõulupidu 20ndate stiilis Gloria Veinikeldris, mille keskmeks oli seltskonnamäng „Mõrvamüsteerium“.  Kõik osalejad kandsid 20ndate stiilis riideid ja olid väga ajastutruud. Tegemist oli rollimänguga, kus igal osalejal oli täita vahva ülesanne. Minu roll oli Vabrikandi töötaja. Ma kuulusin gruppi, mida esindas kõigis küsimustes ametiühingute esinaine. Toimusid intriigid, sõnelused ja lõpuks ka Mõrv. Samal ajal nautisime ka õhtusööki ja muusikat. Igatahes oli mul väga lõbus ja ma julgen eeldada, et ka teised jäid mõrvamüsteeriumiga sama rahule kui mina. Hiljem kingiti igale töötajale videosalvestus toredast õhtust.

Pühademeeleolu kontoris. Tavaliselt me kaunistame kontori jõuluehete või  jõuluvalgustitega. Oleme tellinud kontorisse potijõulupuu, mida hiljem oleks võimalik ümber istutada. Iga aasta on olnud meil erinevad kuuseehted, näiteks isetehtud piparkoogitaignast jõulukaunistused. Kuna glasuur annab koogist kaunistustele veel viimase uhke lihvi, saab sellega kirjutada muuhulgas ka häid jõulusoove. Eelmisel aastal ostsime kuuseeheteks sisustuse ja elustiilipoest puidust väikesed lõksud, kuhu oli võimalik kirjutada kõigi töötajate nimed. Sel aastal on meil plaanis kaunistada kontor jõuluvalgustite ja taaskasutatud papist kuusega, mida on võimalik kaunistada endale sobival moel. Jõulutunnet ja rõõmu lisavad kausiga lauale pandud piparkoogid, kommid või mandariinid.

Klientide meelespidamine ja jõulukaardid. Igal aastal oleme meelespidanud meie koostööpartnereid kinkekorviga, milles on olnud erinevad tooted, näiteks erinevad juustusordid ja sinna kõrvale sobivad juustumoosid. Sel aastal on meil planeeritud koostööpartneritele kingituseks suitsupart. Jõulukaardid on meil tavaliselt eksponeeritud puhkenurgas ehk köögis, kus on võimalik kõigil töötajatel ja ka külalistel neid vaadata.

Parim tunnustus. Öelda tänan või hästi tehtud on sageli vähim, mida juht töötajate tunnustamiseks teha saab. Ja eeldusel, et see on öeldud siiralt, innustab veelgi suuremateks jõupingutusteks. Kindlasti on tunnustamisel tähtsad ka materiaalsed hüved, kuid kui töö on huvitav, siis hüved on lisaboonuseks tehtud töö eest.

Aastatega on meil ettevõttes välja kujunenud mitmeid traditsioone, näiteks aastalõpuüritusel tunnustatakse parimaid erinevates kategooriates. Sel aastal sain mina Lemmik kolleegi tunnustuse.

Nipid jõulustressi vastu. Kõige rohkem põhjustab stressi ajanappus ja vaev jõulukinkide ostmisel. Enne kiiret jõuluaega tuleks planeerida oma aega, mitte jätta kõike viimasele minutile ja osta kingid varakult.  Alati on võimalus pereliikmetega kokkuleppida kinkide mitte tegemises või on võimalus ka omavahel loosipakke teha. Igal juhul on mõistlik enne poodi minekut koostada eelarve ja nimekiri kingiideedest. Jõuluettevalmistustega tuleks varakult alustada, see on parim viis jõulustressi vältida.

Nipid, et aastalõpupidudel hea välja näha. Pidude hooaeg on ukse ees ja loomulikult soovib iga naine särav välja näha. Ära pelga olla sina ise, riietu nii, nagu hing ihaldab ning jää endale kindlaks. Üks valikutest pidulikuks ürituseks oleks kindlasti must kleit. Kleidi juurde võiks valida mõne erilise aksessuaari.  Särav pross, luksuslik kaelaehe või pilkupüüdvad kõrvarõngad annavad riietusele täiesti uue ilme. Pidulikkust saab lisada ka soenguga. Sirgete juuste puhul lokid ja lokkis juuste puhul nende sirgendamine. Parimaks abiliseks  on sirgendajad, mida saab kasutada nii juuste sirgendamiseks kui lokkide keeramiseks. Youtube'is on palju videoid, mis annavad juhiseid, kuidas sirgendajaga endale erinevaid soenguid teha. Erksavärvilised huulepulgad lisavad kindlasti pidulikku nüanssi.

Selle aasta õnnestumine. See aastal oli väga tore aasta nii tööalaselt, kui ka eraelus. Sain palju reisida - külastasin ühte parimat sõbrannat Austraalias Sydneys. Kevadel külastasin külluslikku Dubaid ja sügisel päikselist ning sooja Türgit.

Üks suurimaid õnnestumisi, mis valmistas suurt rõõmu, oli kindlasti ülikooli lõpetamine kevadel.

Ootused uuele aastale. Järgmine aasta võiks tuua uusi ja põnevaid tööalaseid väljakutseid. Kindlasti sooviksin osaleda erinevatel seminaridel, koolitustel ja võib olla jätkata oma õpinguid magistrantuuris. Kuna mulle meeldib reisida, siis sooviksin külastada mõnda riiki Aasias.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700