30. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 KÜSIMUST: vastab Kaubamaja sekretär Olga Säksel

Olga Säksel
Foto: Tallinna Kaubamaja
Sel nädalal vastab sekretar.ee kümnele küsimusele Kaubamaja sekretär Olga Säksel.

1. MIS ON MIS: Milles sinu töö täpsemalt seisneb? Palun kirjelda oma päeva?

Minu töö on väga mitmekülgne ja inspireeriv ning toob mulle igapäevaselt uusi väljakutseid. Hommik algab enamasti kohvi valmistamisega, sise- ja välisposti korraldamisega. Tegelen siseportaalis uudiste haldamisega, toetan koolituste ettevalmistamist. Samuti on minu vastutada kirjavahetus ja ettevõtte dokumentatsiooni ettevalmistus ning teatud kulude jälgimine ja arvete konteerimine. Olen kaasatud personaliteenistuse projektidesse, mis annab meile koostöös kõigile uusi kogemusi. Olen kolleegidele partneriks külaliste vastuvõtmisel ja ürituste korraldamisel.

2. SINA ISE: Räägi natuke endast. Kui kaua sa oled sel alal tegutsenud? Millega sa varem tegelesid?

Sekretärina olen töötanud kokku 5 aastat. Selle ametiga alustasin Põhja-Eesti Regionaalhaiglas Nukleaarmeditsiini osakonnas, kust edasi liikusin Kaubamaja AS personaliteenistusse sekretäriks.

3. ELUSTIIL: Kuidas sinu elu praegu välja näeb? Oled sa rahul? Mis on lahedaim tegevus, mida teinud oled tööl või eraelus?

Minu elu on väga tempokas: töö, kodu, lapsed, trenn. Olen sellega rahul sest, mulle meeldib, kui elu on kiire ja puudub rutiin. Ma tunnen siis alati elurõõmu. Viimane lahedaim tegevus tööl, mis mulle meenub, on ettepanek Kaubamaja kontserni sekretäridele ühiseks klubiliseks tegevuseks. Sekretäride klubis saame kõikide toredate kontsernis töötavate sekretäridega kokku ning teeme koos midagi toredat ja õpetlikku.

4. UNISTUSTE TÖÖPÄEV: Kas see on võimalik? Milline on Sinu unistuste tööpäev?

Minu unistuste tööpäev on see, kui kõik asjad sujuvad kenasti ehk asjad on kõik nii, nagu peab. Kui kõik ei laabu nii, nagu peab, siis võtan seda väljakutsena ja leian lahendused.

5. OSKUSED: Kuidas sa ise alustasid, kust õppisid? Millised on vajalikud oskused sel alal tegutsemiseks? Soovita mõnda kursust/foorumit/raamatut/…?

Ma olen rohkem iseõppija. Minu kogemus ütleb, et kõige rohkem õpin siis, kui kedagi õpetan. Olen elus saanud võimaluse õpetada erinevaid sekretäritööd õppivaid praktikante ja läbi nende kogemuste ka ise teadmisi ja oskuseid juurde saanud. Oskustest tooksin välja loovuse. Minu maailmapildis peab oskama sekretär lähenema erinevatele olukordadele loovalt.

Kindlasti soovitan pidevalt teadmisi uuendada ja olla kursis, mis maailmas toimub. Kaubandus on ääretult huvitav valdkond, iga hooaeg toob kaasa uuendusi, tuleb vaid olla ise väga aktiivne ning käia avatud silmade ja meelega ringi. Kindlasti tasub ka lugeda sekretär.ee portaali.

6. SOOVITUSED: Millist nõu sa annaksid veel inimesele, kes tahaks selles valdkonnas tegevust alustada?

Kindlasti peab proovima! Kõik tööd on õpitavad, kui inimene seda ise soovib ja selle endale eesmärgiks seab.

7. EESKUJU: Kes on Sinu eeskuju? Parim nõuanne, mis sulle on antud?

Minu suurimateks eeskujudeks on olnud minu juhid. Hindan soovitust, et püüa jälgida ja rääkida sama keelt oma juhiga, ole positiivne ja abivalmis.

8. STIILINIPP: Milline on Sinu nõuanne, kui on vaja tööl 100% tip-top välja näha?

Sekretär on ettevõtte visiitkaart. Coco Chanel ütles: "Riietu näruselt ja inimesed märkavad kleiti, riietu laitmatult ja nad märkavad naist!" Iga esindusliku naise garderoobis peaks olema sobiva pikkusega musta värvi klassikaline kleit ja pliiatsseelik, mida on võimalik paljude aksessuaaridega kombineerida ja täiendada. Musta juurde sobib kõik-  valge särk, siidisall, ilus ehe ning tulemus on laitmatu.

9. TARGA NAISE NÕUANNE: Mida teha nädalavahetusel?

Kui Sul on lapsed, siis ole koos nendega. Ära korista nädalavahetusel, vaid tegele hobidega või mine spaasse. Sa oled seda väärt!

10. Milliseid nõuandeid soovid  lugeda sekretar.ee-st?

 Mulle tundub, et portaalis sekretar.ee on kõik mida vaja- nõuanded, uudised. Kindlasti tasub tänapäeva muutuvas ja paindlikus maailmas tuletada meelde põhimõtteid sekretäri etiketist.

kontorilõuna, siis soe ja tervislik roog Toidumaailmast, see annab energiat.

...

...seelik, püksid või kleit, siis kindlasti kauni kleidiga on lihtne luua suurepärane tervikmulje.

...äpp, siis sammulugeja.

...raamat, siis tarkused juhtimisest või sulnis armastusromaan öökapil.

...sport, siis päev metsarajal või spaas.

Minu moto: Kui mul on hea tuju, siis püüa seda teistelegi näidata!

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700