13. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 hindamatut kingitust, mis ei maksa raha

Foto: Pixabay
Kingituste tegemine ei pea ilmtingimata võrduma rahaliste väljaminekutega. Kingituse esmane eesmärk on näidata kingisaajale, et ta on Sinu jaoks oluline, Sa hindad ja austad teda.

Kingituse väärtus ei ole võrdelises seoses kingituse maksumusega. Miski, mis on kingisaaja jaoks hindamatu väärtusega, ei pruugi teistes üldse erilisi emotsioone tekitada. Samas kallis kinkekomplekt võib osutuda saaja jaoks hoopis keskpäraseks. Võtmekohaks ongi kingisaaja tundmine ning tema soovide, vajaduste ja isiksusega arvestamine.

Järgnevalt 5 hindamatut kingiideed, mis ei maksa Sulle sentigi, kuid mille väärtus on kingisaaja jaoks märkimisväärne.

   

1. Tunnusta inimesi enda ümber

Tunnustus on valuuta, mis on Sinu jaoks tasuta, kuid mille väärtus on saaja jaoks äärmiselt kõrge. Mis veel parem - see on valuuta, mis ei saa kunagi otsa. Inimeste peast käib päeva jooksul läbi kümneid tuhandeid mõtteid, millest suur osa on seotud sellega, mida enda ümber näeme ja kogeme. Kui märkad, et oled mõtlemas sellest, kui ilus jakk kolleegil seljas on, või kui abivalmis, tubli, tark ja hea keegi on, siis ütle ka seda välja. Miski, mis meie jaoks tundub iseenesestmõistetav, võib teise jaoks olla kompliment, mis annab kogu päevale uue hoo. Märka seda, mida teised Sinu ümber teevad, ning tunnusta neid selle eest - see on win-win situatsioon, kuna tunnustuse andmise tagajärjeks on positiivne emotsioon nii tunnustuse saajal kui andjal.

    

2. Loo võimalusi

Sinu võimuses on aidata inimestel enda ümber saavutada oma eesmärgid, soovid ja unistused. Kasuta seda võimu, luues väärtuslikke võimalusi. Ehk tead Sa kedagi, kelle kontakt oleks sõbra jaoks kulda väärt? Või näed Sa potentsiaali noores tudengis, kel töökogemust veel pole? Anna inimestele võimalus ja nad tänavad Sind selle hüppelava eest, mis neile lood.

    

3. Aeg on kallis

Aeg on piiratud ressurss, mida keegi juurde osta ei saa. Igaühe ööpäevas on 24 tundi - oluline on see, millele või kellele otsustad need tunnid pühendada. Võta aega tähtsate inimeste jaoks - pühenda neile oma täielik ja segamatu tähelepanu. Korralik kvaliteetaeg lähedastega tekitab elamuse, mida meenutatakse heade emotsioonidega veel kaua.

    

4. Otsi lepitust

Elu muutub kiiresti ja ootamatult: ei ole mõtet seda veeta negatiivseid emotsioone tundes. Kui oled kellegagi läinud tülli või on õhus pinged, siis palu vabandust ja andesta teisele osapoolele. Vabanedes negatiivsetest tunnetest, teed kingituse ühtlasi ka iseendale. Lase lahti vanast vimmast ning aktsepteeri, et inimesed on erinevad ning kõigiga ei peagi ideaalselt läbi saama.

5. Teadmistes peitub jõud

Iga inimese teadmised ja kogemused on erinevad. Keegi meist pole kokku puutunud TÄPSELT sama keskkonna, inimeste, elamuste ja infoga. See muudab igaühe meist unikaalseks. Oluline on mõista, mis kuulub Sinu teadmistepagasisse, mida enamustel Sinu ümber ei ole, ning kui suur on kasu neile, kellega neid teadmisi jagad. Sinu saadud õppetunnid on hindamatu väärtusega neile, kes samal alal üritavad läbi lüüa. Jaga oma tarkust, anna soovitusi, suuna ja vajadusel õpeta - usu, on palju inimesi, kes seda väga väärtustavad!

   

Loodame, et antud postitus pani Sind mõtlema ja aitas paremini märgata, kuivõrd ägedad inimesed Sinu ümber on!

*Artikkel pärineb Stillabunt OÜ turundusblogist, kus jagatakse kasulikke nõuandeid, praktilisi nippe ja inspiratsiooni. Loe lisaks www.stillabunt.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700