Autor: Sekretär.ee • 21. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaja Kallase aega planeerivad assistendid

Kaja Kallas
Tehnoloogiaportaali Geenius.ee küsimusele, milline on teie lemmik ajaplaneerija, vastas Kaja Kallas: "Ma ei ole ammu enam oma aja peremees, seega ei planeeri ma seda kahjuks ka enam ise. Mu lemmik ajaplaneerija on minu assistendid, kes kalendrit haldavad. Ilma nendeta oleksin püstihädas."

Kuidas teie tööpäev reeglina välja näeb?

Minu tööpäevade kohta võib öelda, et midagi rutiinset nendes ei ole, seega tüüpilist tööpäeva on raske kirjeldada.

Paar asja on siiski kindlad: esiteks, et tõusen reeglina 6.30, panen selga jooksuriided, teen lapsele pudru valmis ja panen kooli kaasa snäkid. Siis 6.45 ajan lapse üles ja toimetame kuni 7.25, kui läheme toast välja, et jõuda koolibussi peale, mis läheb kell 7.37.

Peatusest lähen parki jooksma ja olenevalt sellest, mis kell pean tööl olema, jooksen kas ühe või kaks ringi. Tööpäevad sõltuvad sellest, kas on komisjonide nädal ehk väga kiire ja  täis koosolekuid, fraktsiooni koosolekute nädal või plenaari nädal Strasbourgis, mis on väga-väga tihe ja pikk. Mind kutsutakse väga palju esinema, seega reeglina on koosolekute vahel veel paneeldiskussioonid või kõned majast väljas.

Esmaspäevad ja reeded on rahulikumad ja reeglina reeded on mul reserveeritud kirjutamiseks, üle nädala on Reformierakonna juhatuse koosolek, kus osalen üle Skype’i neil reedetel, kui olen Brüsselis.

Need nädalad, mil olen Eestis, käin reeglina koolides rääkimas digitaalsest tulevikust ja sellest, kuidas see puudutab töökohti. Lisaks veel intervjuud ja palju muud.

Mis on suurim õppetund, mida tasuks teistega jagada?

Lihtsalt raha pärast tehtavad asjad on valedel alustel tehtud asjad. Peab olema alati mingi muu põhjus, mille nimel midagi teha. Kui teha asju hästi, siis sellega võib kaasneda ka hea tasu, aga mitte vastupidi.

Täispikkuses intervjuud Kaja Kallasega loe edasi portaalist geenius.ee.

* Kaja Kallas esineb 25.aprillil Tallinna Kultuurikatlas toimuval sekretäride päeva konverentsil teemal "Mida ma teeksin ilma oma abideta?"

Kaja Kallas räägib konverentsil sellest, kuidas assistendid teda aitavad, mida neilt ootab, kuidas erinevad kultuuritaustad kokku kõlavad, kuidas nende naiskond üldiselt toimib. Lisaks ka sellest, kuidas meie tööelu mõjutab tehnoloogia ja kuidas tehnoloogiaga võitluses mitte kaotajaks jääda.

*Kaja Kallase abilisteks on igapäevaselt eestlannad Irina, Nele, Stinne ja prantslanna Laurence. Irina juhib Kaja Kallase Brüsseli büroo tööd ning on kontaktisikuks kõigile muredele ja küsimustele, mis saabuvad Kajale kodumaalt. Laurence on Kaja Kallase poliitikanõunik ja toetab teda küsimustes, mis puudutavad energiapoliitikat ja digiasju. Nele korraldab Kaja Kallase Brüsselis toimuvaid kohtumisi, assisteerib teda Ukraina ja USA delegatsiooni töös. Stinne abistab Kaja Kallast ürituste, esinemiste, kommunikatsiooni ja meediasuhetega.

Tutvu konverentsikavaga SIIT.

Kes: Reformierakonnga aseesimees ja Euroopa Parlamendi liige Brüssel, Strasbourg, Tallinn Rööprähklemine golf, suusatamine, rulluisutamine, mõistatused, ajalugukajakallas.ee

Asukoht:

Töötamist isemoomustav sõna:

Huvid:

Blogib:

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700