19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parima sekretäri finalistide muljed võistluspäeva järel

Konkursi "Parim sekretär 2017" finalistid. Oma lemmiku poolt saab hääle anda kuni 24.aprillini leheküljel parimsekretar.officeday.ee.
Foto: SeeSee fotostuudio
Neljapäeval, 13.aprillil võtsid omavahel mõõtu nii loomingulistes kui erialastes testides konkursi „Parim sekretär 2017“ kaheksa finalisti. Küsisime tagasiside, millised on nende muljed võistluspäeva järel. Tutvu kandidaatidega ja anna hääl oma lemmiku poolt! Hääli saab anda kuni 24.aprillini. Võitja välja kuulutamine ja konkursi finaalüritus toimub 25.aprillil, Äripäeva ja Sekretar.ee poolt korraldataval sekretäride päeva konverentsil Tallinna Kultuurikatlas.
KAIJA SAARNAK
Foto: SeeSee fotostuudio

KAIJA SAARNAK (30)

BDO Eesti AS juhiabi

Kui pikk on Sinu töökogemus juhiabina ja mis köidab Sind selles ametis?

Olen töötanud juhiabina 2,5 aastat. Mind köidab suhtlus teiste inimestega. Nii klientidega, kes meile tulevad kui ka kolleegidega, keda aitan erinevate murede korral. Meeldib ka väga see, et töö on mitmekesine ja ükski päev pole täiesti sarnane. Ja see tunne, et ma saan midagi oma kolleegide heaks ära teha ja nad on rahul sellega, on samuti super tunne selle töö juures.

Mis jäi enim meelde võistluspäevast? Mis oli kõige keerulisem ja mis kõige meeldivam?

Enim jäi meelde super vahva korraldustiim ja teised võistlejad ning see tunne, et me kõik olime tervet päeva ja uut kogemust nautimas ning samas omavahel konkureerimas.

Minu jaoks olid keerulisemad kiirkiri ja erialane test, kuna juhiabi kursust läbinud ma pole ja kõik omandatud oskused on tulnud pigem töö käigus õppides. Samuti tundus hirmutav videointervjuu, aga miski pole ületamatu ja andsin endast parima.

Meeldiski kogu päeva juures tore seltskond ja see tunne nagu oleks päeva veetnud sõpradega toredaid asju koos tehes ja ülesandeid lahendades. Meelde jäi kontoritarvete ära arvamise ülesanne ning seletuskirjad, kuidas me keerulisi situatsioone läbi huumori lahendasime.

Kuidas sattusid konkursile?

Konkursile sattusin läbi paari sõbranna soovituse. Tegelikult olin ka eelnevatel aastatel konkursi toimumisest teadlik, aga ise ennast ei tahtnud siis veel kirja panna. Eelmise aasta konkursi peol/autasustamisel ütlesin, et olgu, järgmine aasta teen ära. Ja ega siis aasta hiljem oli see lause sõbrannal/kolleegil meeles ning nii ta mind kandidaadiks nomineeriski. Siin ma siis nüüd olen. :)

Milliseks hindad konkurentsi?

Nagu eelnevalt ütlesin, siis konkureerimise tunnet võistluspäeval ei tekkinud. Seltskond oli niivõrd kihvt ja kõik paistsid seda võtvat siiski toreda kogemusena ja nautisid päeva. Samas kõik andsid endast parima võistluste käigus ning oli igati huvitav tuttavaks saada selliste ägedate inimestega. Arvan, et kõik olid tublid ja väärivad seda tiitlit.

Vaata videointervjuud Kaijaga ja anna oma hääl SIIN.

ANNIKA ŠTURMOV
Foto: SeeSee fotostuudio

ANNIKA ŠTURMOV (35)

Räpina Ühisgümnaasiumi sekretär

Kui pikk on Sinu töökogemus sekretärina ja mis köidab Sind selles ametis?

Lõpetasin Tartu Kutsehariduskeskuses sekretäritöö eriala 2002. aastal, kuid tee sekretäritöö juurde leidsin alles 2006. aasta augustis, kui otsustasin tööle asuda oma endisesse kooli Räpina Ühisgümnaasiumisse. See, et ma töötan samal töökohal juba üle 10 aasta, tähendab ainult seda, et ma naudin oma tööd ja tulen igal hommikul hea tujuga tööle. Mitte ükski päev pole kunagi ühesugune. Õppeaasta algused ja lõpud on alati meeldivalt kiired, õppeaasta jooksul aitan õpilasi sõidukaartidega, vormistan Vene viisasid nii õpilastele kui õpetajatele (Petseri 3. Keskkool on Räpina ÜG sõpruskool juba üle 15. aasta), aitan korraldada koolisiseseid üritusi, osalen erinevates projektides. Lisaks igapäevased ülesanded - dokumentide registreerimised, koopiate tegemine, kirjade vormistamised, kõnedele vastamised, loomulikult kohvi valmistamine. Siiras rõõm on aidata kaastöötajaid, õpilasi, lapsevanemaid ja teisi linnakodanikke, koos leiame alati parima lahenduse. Eriti meeldivad koolivaheajad. :)

Mis jäi enim meelde võistluspäevast? Mis oli kõige keerulisem ja mis kõige meeldivam?

Võistluspäev oli väga tore, täis erinevaid tegevusi ja uusi kogemusi. Paljude tegevustega polnud varem kokku puutunud, aga seda lahedam. Kõige raskem ülesanne oli minu jaoks masinkirja kiirkirjutamine. Ma olen seda küll õppinud, kuid oma igapäevatöös pole seda vaja rakendada olnud, seega minu näpud ei tööta nii kiiresti kui peaks.

Kõige meeldivam oli osturalli, sest nii lõbus oli täita oma ülesannet, lisaks läbida takistusi ja samal ajal vastata ka ajakirjanike küsimustele.

Kuidas sattusid konkursile?

Üks tore kolleeg arvas, et ma võiksin ennast proovile panna, kuna oma asutuses olen ma ennast juba tõestanud. Sellest üllatusest sain teada siis, kui tuli kiri, et mind on esitatud kandidaadiks. Algul tõrkusin vastu, kuid siis otsustasin ikkagi enda osavõtu kinnitada ja võtsin päev korraga, sest ma ei uskunud, et ma esimesest voorust üldse edasigi saan.

Milliseks hindad konkurentsi?

Leian, et ülejäänud seitse finalisti pole mitte konkurendid vaid pigem sõbrad. Meil oli koos lõbus ja paljudes ülesannetes hoidsin ka teistele pöialt. Kõik nad väärivad nii kohta finaalis kui ka tiitlivõitu. Hoian kõigile pöialt!

Vaata videointervjuud Annikaga ja anna oma hääl SIIN.

MARI-ANN MIDT
Foto: SeeSee fotostuudio

MARI-ANN MIDT (27)

Eesti Töötukassa dokumendihalduse spetsialist

Kui pikk on Sinu töökogemus sekretärina ja mis köidab Sind selles ametis?

Eesti Töötukassas olen töötanud peaaegu aasta. Enne seda sain põhjaliku ülevaate tööst ja inimestest Tallinna Majanduskooli sekretäritöö eriala esimese kursuse praktikat läbides.

Kontoritööga olen varasemalt kokku puutunud mitmel ametikohal. Telemarketingi spetsialistina, müügijuhina ja dokumendihalduse spetsialistina. Kõige vaheldusrikkam neist ongi dokumendihalduse spetsialisti töö. Selles on ka sekretäritööle omaseid töölõike, kuid suur osakaal on siiski dokumendihaldusel ja dokumenteerimisel.

Mis jäi enim meelde võistluspäevast? Mis oli kõige keerulisem ja mis kõige meeldivam?

Kõige paremini jäid meelde inimesed ja intervjuud. See oli minu jaoks esmakordne kogemus olla nii mitme kaamera ees korraga. Kõige hirmutavam ja humoorikam tulemus oli videointervjuul, mis tegelikult oli lihtne ja privaatne, aga kõik mõtted ja vastused läksid lendu kui öeldi „läks“.

Väga sisutihe päev oli, vaheldusrikas ning hästi läbimõeldud. Kõik sujus ning ei tekkinud momenti, mil oleks pidanud kella vaatama. Korraldajad olid samuti rõõmsalt meelestatud.

Kindlasti soovitan kõigil võimalusel sellest võistlusest osa võtta. See on hea värskendus igapäevaellu.

Kuidas sattusid konkursile?

Mind soovitas minu hea kolleeg Katrin Rohtla, kes leidis, et olen sellele võistlusele väga hea kandidaat. See oli küll üllatus ning esialgu ma ei arvanud sellest midagi. Kuni tuli välja fakt, et olen kaheksa finalisti seas. Siis tekkisid erinevad mõtted, et kas olen võimeline seda läbima, kas saan sellega piisavalt hästi hakkama. Küsimusi oli palju. Ma olen õnnelik, et mind soovitati ja et ma sellega nõus olin.

Milliseks hindad konkurentsi?

Konkurents on tugev. Inimesed on erinevad nii kogemuse kui ka tausta poolest. Kindlasti võin öelda, et nad on kõik väga head ja tunnustatud sekretärid, sest muidu me ei osaleks sellel võistlusel. Kuid hoolimata konkurentsist, pean ütlema, et kokku sattus väga hea seltskond. Uued tutvused ei tee kunagi halba.

Vaata videointervjuud Mari-Anniga ja anna oma hääl SIIN.

JEKATERINA FEDKINA
Foto: SeeSee fotostuudio

JEKATERINA FEDKINA (26)

Tallinna Linnakantselei linnapea abi

Kui pikk on Sinu töökogemus sekretärina ja mis köidab Sind selles ametis?

Sekretärina olen töötanud kuus aastat. Sekretäritöö köidab just seetõttu, et mulle meeldib organiseeritus ja suhtlus inimestega. Selle all pean silmas seda, et igapäevaselt puutun kokku erinevate dokumentidega, nende ettevalmistamise, registreerimise ja säilitamisega. Dokumentatsioonis peab kõik olema alati laitmatu.

Suhtlemisel inimestega, kas otse või siis kirja teel, meeldib mulle olla neile abiks nende võimalike murekohtade lahendamisel ja abi osutamisel.

Mis jäi enim meelde võistluspäevast? Mis oli kõige keerulisem ja mis kõige meeldivam?

Võistlushommik tõi katsumusi juba kodunt välja minnes, kui oli vaja jõuda punktis A punkti B ja autorehvid olid vahetatud juba suverehvideks. Ilmastikuolud, mis saatsid mind võistluskohani, ei vastanud väga ilusatele kevadilmadele. Ilus kevadine päike oli asendunud märja lumesajuga.

Kohale jõudes algas aga kõige huvitavam osa. Korraldajate poolt väljamõeldud testid ja võistlused finalistide proovile panekuks olid tõesti väga lõbusad. Kõik meeldis väga, küll aga eraldi tooksin välja post-it märkmepaberite võistluse, kus sai lasta loomingul vabalt lennata.

Kuidas sattusid konkursile?

Mind soovitas konkursile kolleeg Keidi Võsu, kellega algusest peale Tallinna Linnakantseleisse tööle tulles suhtlema hakkasin. Ta on tore tüdruk!

Milliseks hindad konkurentsi?

Kõik konkursist osavõtjad on huvitavad inimesed erinevatest valdkondadest. Ma olen kindel, et igaüks neist on võitu väärt.

Vaata videointervjuud Jekaterinaga ja anna oma hääl SIIN.

HEDI ARMULIK
Foto: SeeSee fotostuudio

HEDI ARMULIK (23)

Eesti Pärimusmuusika Keskuse korraldusassistent

Kui pikk on Sinu töökogemus sekretärina ja mis köidab Sind selles ametis?

Sekretärina pole ma mitte kunagi töötanud, hetkel pean nii korraldusassistendi, projektijuhi kui tele- ja raadiokommunikatsioonijuhi ametit. Korraldusassistent olen nüüdseks olnud umbes kuus kuud.

Korraldusassistendi töös köidavad mind mitmekülgsed tööülesanded, mis on niivõrd meeldivad, et ei tundu isegi kohustustena. Mul on suur au ja rõõm töötada MTÜ Eesti Pärimusmuusika Keskuses koos maailma parimate kolleegidega, tutvudes igapäevaselt uute põnevate inimestega ja lahendades uusi olukordi. Tänutunne on üüratu, olen õnnelik inimene.

Mis jäi enim meelde võistluspäevast? Mis oli kõige keerulisem ja mis kõige meeldivam?

Kõige rohkem jäi meelde etteütluse kirjutamine. Juba tutvunud ja sõbrunenud imetoredate kaasfinalistidega, oli meeleolukas jälgida üksteise segaduses ja lõbusaid nägusid, kuulates andekat etteütluse teksti. Seletuskirjade esitamine oli samuti muhe. Väga meeldejääv oli ka Promo Cash & Carry lattu jalutamine läbi metsiku lumetormi. Vaevu tundsin ennast kohale jõudes lumekuhja alt ära.

Kõige keerulisem oli minu jaoks sekretäri kutsetesti lahendamine, sest sekretäri eriala pole ma õppinud. Kõige erilisem oli loomulikult tutvuda teiste finalistidega, sest võin teile kõigile käsi südamel kinnitada – tegemist on fantastiliste inimestega ja tõeliste professionaalidega!

Kuidas sattusid konkursile?

Konkursile esitas mind üks töökaaslastest ja bossidest (kuigi ta ise krimpsutab alati nina, kui talle isegi naljaga „boss“ ütlen) – Liina Ostumaa. Liina oskab mind ikka ja alati üllatada, nii ka sel korral. Mul on oma kahe “bossiga” väga vedanud.

Milliseks hindad konkurentsi?

Konkurents on sõna otseses mõttes kõva ja korralik. Leian, et oleme kõik üpriski erinevad ja ühtlasi erinevate valdkondade tegijad, aga meid ühendab kindlasti üks asi, milleks on armastus oma töö vastu!

Vaata videointervjuud Hediga ja anna oma hääl SIIN.

MARILIIS TÜVI
Foto: SeeSee fotostuudio

MARILIIS TÜVI (39) Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi Lääne-Eesti kohtuarstliku ekspertiisiosakonna sekretär

Kui pikk on Sinu töökogemus sekretärina ja mis köidab Sind selles ametis?

Sekretäripisiku sain 1995. aastal, kui asendasin suvel esimest korda Raadio 2 sekretäri ja nii viiel suvel järjest. Vahepeale jäid plaadifirma assistendina töötamine ja sekretäriõpingud Tallinna Majanduskoolis. Praegusel ametikohal olen töötanud 11 aastat. Sekretäri ameti juures köidab mind see, et ükski päev ei sarnane eelmisega. Uus päev toob uued põnevad väljakutsed.

Mis jäi enim meelde võistluspäevast? Mis oli kõige keerulisem ja mis kõige meeldivam?

Enim jäi võistluspäevast meelde tore seltskond. Kõige raskem oli hoopis eelmine päev, mis oli täis emotsioone ja ootusärevust. Kõige meeldivam oli korraldustiimi professionaalsus võistluse korraldamisel.

Kuidas sattusid konkursile?

Konkursile esitas mind minu töökaaslane Heidi Västrik. Toeks talle selles oli kogu meie osakond.

Milliseks hindad konkurentsi?

Konkurentsi sellel võistlusel hindan tugevaks. Kõik tüdrukud on võitu väärt.

Vaata videointervjuud Mariliisiga ja anna oma hääl SIIN.

VIRGE MARTIN
Foto: SeeSee fotostuudio

VIRGE MARTIN (36) AS Saku Metall Uksetehase assistent

Kui pikk on Sinu töökogemus sekretärina ja mis köidab Sind selles ametis?

Olen töötanud sekretärina alates 2001. aastast. Tänaseks on töökogemust 16 aastat. Saku Metall Uksetehases töötan müügiassistendina 2015. aastast.

Mind köidavad selles ametis erinevad tööülesanded ja kohustused. Võimalus õppida ja areneda edasipürgivate ja tegusate töökaaslaste kõrval.

Mis jäi enim meelde võistluspäevast? Mis oli kõige keerulisem ja mis kõige meeldivam?

Võistluspäev oli tempokas ja positiivseid emotsioone oli palju, lisaks kuhjaga head huumorit. Korraldajad on väga professionaalsed. Kogu üritus sujus ladusalt ning tõrgeteta. Kõige keerulisem oli videointervjuu. Kaamera ees esinemine on harjumatu. Ürituse formaat on hea. Ülesanded huvitavad ning hästi üles ehitatud.

Kõige meeldivam oli minu jaoks tutvumine finalist Mariliis Tüviga. Äärmiselt organiseeritud, suurepärase huumorimeele ning avatud olekuga. Super inimene.

Kuidas sattusid konkursile?

Konkursile soovitas mind Saku Metall grupi personalijuht Kerstin Kürsa. Ta tegi seda ilma minu teadmata. Üllatus minu jaoks oli suur, samas väga meeldiv.

Milliseks hindad konkurentsi?

Konkurents on tugev. Kõik finalistid on oma ala parimad spetsialistid, kellele meeldib töö, mida nad teevad. Väga palju on huvitava karakteriga isiksusi, kellega klapp tekkis praktiliselt esimesest silmapilgust.

Vaata videointervjuud Virgega ja anna oma hääl SIIN.

HELENA KIVITS
Foto: SeeSee fotostuudio

HELENA KIVITS (25)Eesti Metsameister OÜ sekretär

Kui pikk on Sinu töökogemus sekretärina ja mis köidab Sind selles ametis?

Minu töökogemus sekretärina on 4 aastat ning mind köidab kõige enam ühtehoidev ja toetav meeskond, kelle heaks saan igapäevaselt midagi ära teha. Suhtumine, mis tööl olles antakse, on igati positiivne ning motiveeriv!

Mis jäi enim meelde võistluspäevast? Mis oli kõige keerulisem ja mis kõige meeldivam?

Meelde jäi teiste kandidaatide energilisus ja rõõmsameelsus. Ka korraldajad olid head tööd teinud ja tänu nende toetusele oli endal ka palju julgem olla - kiitus neile!

Minu jaoks oli kõige raskem videointervjuu, sest kaamera ees olemise/rääkimise kogemus puudus. Kõige meeldivamaks pidasin konkursi ülesehitust, kõik sujus väga hästi.

Kuidas sattusid konkursile?

Sattusin konkursile läbi töökaaslaste kandideerimissoovituste. Peale väikest veenmist mõtlesin, et mul pole midagi kaotada, vaid võidan pigem juurde, seega otsustasin proovida ja olen äärmiselt õnnelik, et seda tegin. Sain juurde enesekindlust ja esinemisjulgust.

Milliseks hindad konkurentsi?

Konkurents oli väga tugev, kõik naised on väga asjalikud ja tublid. Kindlasti on ettevõtetel vedanud selliste pärlitega! :)

Vaata videointervjuud Helenaga ja anna oma hääl SIIN.

Vaata lisaks meeleolukat fotogaleriid finalistide võistlustpäevast.

Eesti parim sekretär kuulutatakse välja 25. aprillil Tallinna Kultuurikatlas toimuval konverentsil SEKRETÄRIDE PÄEV 2017. Loe konverentsi kohta täpsemalt SIIT.

Konkurssi korraldab Baltimaade suurim kontoritarvete firma Officeday.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700