28. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 soovitust, kuidas korraldada laste jõulupidusid

Foto: Pixabay
Ettevõtete jõulupidude aeg on kohe käes ning lisaks oma töötajatele mõeldud peole pööratakse üha enam tähelepanu ka töötajate laste jõulupidude traditsioonidele ning sisule.

Laste jõulupidu võib olla nii suuremat sorti pidustus kui ka lihtne kontoris peetav kingipakkide üleandmine koos kringliga. Saku Suurhalli ürituste juht Mario Ostnik annab nõu, kuidas korraldada üks meeleolukas jõulupidu lastele ning mida silmas pidada, kui planeerimine on jäänud viimasele minutile.

1. Kui palju on ettevõttes lapsi?

Alusta lihtsast ning loe kokku, kui palju on ettevõttes lapsi, kellele pidu korraldada. „Kuigi jõulupidu lastele on suurepärane näitaja perekesksest ettevõttest, siis Eestis on väga palju väikseid ja noori koondavaid firmasid, kus ongi vaid paar last. Skaala teises otsas on suurettevõtted, kus pidu vajab korraldamist mitmetele kümnetele lastele,” märkis Ostnik ning lisas, et iga peo planeerimine algabki orienteeruvast osalejate arvust. Kui laste arv on paigas ja teada, saab alustada peo ettevalmistustega.

2. Kas vaja on eraldi ruumi?

Pidusid saab pidada mitmel viisil. Üks võimalus on teha seda töökohal ning näiteks planeerida üritus töötundide ajale päeva lõpus. Samuti võib luua ürituse mõnele õhtule või nädalavahetusele majaväliselt koos programmiga. Lastele mõeldud programmide ja paikade valik on lai. „On näha, et üha enam kasutatakse just seda varianti, et minnakse majast välja nautima lasteprogrammi ning eelistatakse pidude täislahendust. Ka Saku Suurhallis toimuv Disney filmimuusika kogupereshow pakub ettevõtetele võimalust tulla oma kollektiivi lastega jõule pidama – kohal on jõuluvana, saab tellida ette pakke ning nautida kontserti,” rääkis Ostnik tõusvatest laste jõulupidude trendidest.

3. Kas jõuluvana peab olema?

Ürituste korraldaja sõnul on jõuluvanad turul nii populaarsed, et kui peo planeerimine on jäänud viimasele hetkele, siis täna on jõulumeest juba üsna raske leida. „Alati ei pea lastele aga kinke tooma jõuluvana. Selleks sobib sama hästi nii mustkunstnik kui kostümeeritud peojuht või päkapikk. Kõige olulisem on, et lastel on rõõmus ja lõbus olla,” lisas Ostnik

4. Komm või mingi muu kingitus?

Kingivalikuga on ühest küljest lihtne – võimalikke kingipakke on palju ja need on hõlpsasti kättesaadavad. Teisalt aga pole suur kommide laviin alati teretulnud. Leida hea vahepealne lahendus on siin ehk kõige mõistlikum. Kui lapsi pole palju ning on rohkem aega, saab pakid komplekteerida ka ise, soetades selleks mõne sümboolse mänguasja, CD plaadi või raamatu ning pisut magusat juurde. „Soovitan küsida ka peokohast, kas nad pakuvad omalt poolt kingipakkide võimalust. See lihtsustab oluliselt oma vaeva ning kõik vajaliku saab korraga ühest kohast,” märkis Ostnik.

5. Kas ma olen peo korraldamisega juba hiljaks jäänud?

Ei, kindlasti mitte! Telli kontorisse peojuht, kõrvale maitsev kringel ja organiseeri pakid ning lihtne pidu ongi olemas. Ürituste korraldaja soovitab: „Kui tahad aga majavälist üritust, siis otsi kontserte ning etendusi, kuhu lastega on sobilik minna. Näiteks Disney kogupereshow on just selle ideega loodud, et pakkuda ettevõtetele alternatiivi ja midagi uut laste jõulupeoks.”

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700