Perenaine võttis meid vastu sel moel, et tundsin end pigem külalise kui külastajana. Hea perenaisena teab ta täpselt, mida köök pakub, ja tutvustab ka vitriini välja pandud kooke magusroogasid. Ainult veinide pakkumine ei tulnud välja kuigi professionaalselt, aga palju siis kodudeski veinikompetentseid perenaisi on.
Magus limonaad
Menüü on restorani väiksusele vaatamata üpriski pikk: seitse eelrooga, viis salatit, kolm suppi ja koos riisi- ja pastaroogadega neliteist pearooga. Magusa osas panustatakse põhiliselt kookidele, mille hulgas on ka mõni tervislikuma suuna esindaja.
Veinivalik on kesine, kuid päris januseks jäävad vaid nõudlikumad veinigurmaanid, teised ikka midagi leiavad. Veinide teemal jääb ka muidu väga informatiivne kodulehekülg tagasihoidlikuks, õigemini vaikib neist sootuks. Alkoholita jookidest tundus kõige ahvatlevam olevat oma maja limonaad, kuid see – nagu sellised joogid enamasti – osutus liiga magusaks. Veega lahjendatult oli parem.
Toit-jook: 7
Teenindus: 7
Interjöör: 8
Kokku: 22/30
Roogadest kõige üllatavam oli pavlova, kook, millega üllatused enamasti kokku ei käi – söögikohtade menukina on sellega ilmselt kõik kujud ja koostised läbi mängitud. Perenaise sõnul oli see alles esimesi päevi menüüs ja ega ta seda õieti esitleda ei osanudki, nimetas vaid, et kook on pehmem kui tavaliselt. Nii oligi, aga lisaks oli sel veel mõnusalt hapukas marjasisu. Serveering oli küll rohkem kui tagasihoidlik, aga kui aga välimust veidi tuunida, oleks tegemist vägagi arvestatava maiusega.
Professionaalselt heal tasemel oli ka Kiievi kotlet: paksus krõbedas paneeringus võise südamikuga mahlane kanafilee, lisandiks kartulipüree ja tartar-kaste. Kasuks tuleks, kui kaste oleks erksamalt maitsestatud, tugev paneering ja õrn kanaliha vajavad iseloomuga kaaslasi.
Kuhu jäi Veneetsia?
Veneetsia veisemaksa nimeline roog osutus aga poolenisti pettumuseks. Poolenisti vaid sellepärast, et tegelikult oli maks õrn ja maitsev, pettumuseks aga sellepärast, et Veneetsia-päraseks ei oleks ma seda maksakastet küll osanud pidada. Ootasin midagi
lakoonilisemat – minu teada koosneb (andke andeks, kui eksin) fegato alla veneta ehk maks Veneetsia-päraselt vaid maksast ja sibulast ja kastet seal pole. 7Ürdi variandis oli maksakastme lisandiks veel ka kartulipüree, mis minu arvates üleüldse ohtra soustiga kokku ei sobi – teate ju küll, milline mäsu tekib, kui püree ja soust taldrikul kokku saavad.
Kolmekäigulisele õhtusöögile kulus laupäeva varasel õhtutunnil poolenisti rahvast täis restoranis tund ja veerand. FBs on mitu kurtmist aeglase teeninduse üle, kuid tundus, et potentsiaali jätkub ka rohkema rahvaga toime tulekuks. Gurmeekohaks 7Ürti just pidada ei saa, kuid tema tugevus on kodusus ja terviklikkus: samavõrra kodune kui on sisekujundus, on ka teenindus ja suurem osa roogadest. Kaugelt tulema ei hakkaks, kuid Kadriorus elades astuks mõnikord ikka läbi.
Omanik: Janek Villermann: J. Vilmsi 45, Tallinn: 772 6277: E–N 11.30–21.00; R 11.30–22.30; L 13.00–22.30; P 13.00–20.00: 7,60–16 eurot
Aadress
Telefon
Avatud
Pearoogade hinnavahemik
Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid
Faehlmanni kohvik, Faehlmanni 18, Tallinn, jaanuar 2018
Kärbes Kitchen & Bar, Telliskivi 60A/C1, Tallinn, jaanuar 2018
Baojaam, Kopli 1, Tallinn, november 2017
Mon Repos peakoka korrus, Narva mnt 92, Tallinn, november 2017
Moon, Võrgu 3, Tallinn, oktoober 2017