28. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas saada Eesti parimaks sekretäriks?

Officeday valib taas aasta parimat sekretäri! Koos Eesti Juhi Abi Ühingu ja portaaliga Sekretär.ee valitase Eesti parimat sekretäri juba seitsmendat korda.

Igal aastal rõõmustavad meid üha uued ja uued osalejad, mis näitab, et sekretäri amet pole kusagile kadunud ning sellel ametikohal töötavad inimesed on üha julgemad ka omavahel jõudu katsuma ja järgnevat tunnustust nautima.

Konkursile saab oma kandidatuuri üles seada igaüks ise. Samuti on võimalik soovitamise kaudu kutsuda osalema neidki, kes enda hindamisel tagasihoidlikumad. Seega, kui sinu töökohal, sõprade, sugulaste, tuttavate ringis on tublisid inimesi, kes teevad SEKRETÄRI, JUHIABI, ASSISTENDI, BÜROOJUHI vastutusrikast tööd, siis just sina saad neid konkursi veebilehel võistlusele soovitada. Kui sind on konkursile soovitatud, siis sinu jätkamine sõltub sinust endast: kui aktiveerid oma profiili, siis oledki PARIM SEKRETÄR 2018 kandidaat!

Konkursi esimene voor toimub 20. märtsist 3. aprillini. Selle aja jooksul on võimalik kandidaate soovitada ja ennast registreerida konkursi veebilehel parimsekretar.officeday.ee. Kandidaadid saavad ise oma profiili kujundada. Alates 4. aprillist algab avalik hääletamine, mis lõpeb 11. aprillil. 4. aprillil saavad kandidaadid asuda ka konkursilehel avaldatud ülesannete kallale. Ülesannete tegemine ei ole kohustuslik, kuid sellisel juhul läheb kaduma võimalus teenida lisapunkte. 12. aprillil selguvad 16 kõrgeima punktisummaga kandidaati. Punktid loetakse kokku häälte ja täiendavate ülesannete eest saadud lisapunktide summana. 16. aprillil tehakse TOP 16 hulgast teatavaks 8 finalisti: nendest 4 pääsevad kõrgeima punktisumma saanuna finaali otse ja 4 valib ülejäänute seast välja žürii. Finaal toimub 19. aprillil koos sekretäride konverentsiga Swissotelis Tallinnas. Finaalis toimuvad mitmesugused testid, sh professionaalsed, ning žürii kohtub 8 finalistiga silmast silma.

Parima sekretäri finaal toimub 19. aprillil konverentsil Sekretäride päev 2018. Märtsi lõpuni saab pääsmeid aasta oodatuimale ametipäevale soetada soodushinnaga! Lisainfot leiate SIIT.

Finaal ja võitja väljakuulutamine

PARIM SEKRETÄR 2018 finaal toimub 19. aprillil, Äripäeva ja Sekretär.ee korraldataval sekretäride päeva konverentsil Swissotelis Tallinnas. Päeva jooksul on finalistid hõivatud mitmesuguste tegevustega, nii humoorikate kui ka professionaalseid oskusi nõudvatega, ning ka žürii ja konverentsikülalised kohtuvad finalistidega silmast silma. Finaalisoorituste ja seniste tegemiste põhjal kuulutab žürii kell 16.45 välja Eesti parima sekretäri 2018.

Üleskutse!

Hea sekretär, juhiabi, büroojuht, assistent, administraator! Kõik varasemad osalejad kinnitavad kui ühest suust, et parima sekretäri konkurss on neile jätnud unustamatu mulje, toonud uusi sõpru ja lisanud enesekindlust. 2017. aasta parim sekretär Virge Martin tunnustab konkursi meeldivat korraldust: „Konkursi korraldajad loovad sellise õhkkonna, kus osaleja ei tunne ennast mitte kellegi rivaalina, vaid inimesena, kelle tööd hinnatakse ja väärtustatakse. See konkurss on kompliment kõikidele finalistidele.“ Ka 2015. aasta parim sekretär Külli Vilepill ütleb väga õiged sõnad: „Pane end proovile ning astu pikk ja sirge samm oma arenguteel edasi“. Tule ja proovi Sinagi!

Vaata täpsemaid tingimusi konkursi veebilehel parimsekretar.officeday.ee.

Vastab Janne Kerdo

Oluline on teada elementaarseid nõudeid erinevatele dokumentidele ja dokumenditöö korraldusele organisatsioonis. Samuti oleks hea meelde tuletada nt e-kirja standardi nõuded, kuna varasematel aastatel on see tihti komistuskiviks osutunud.

Ideaalne sekretär on täpne, iseseisev, julge, loov ja särasilmne. Kõige olulisem on oma tööd rõõmu ja südamega teha, siis saad hakkama nii kontoris kui konkursil!

 

Autor: Tiina Lebane, Officeday

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700