23. aprill 2019

7 põhjust, miks meeskonnaürituste korraldamine on oluline

Ilmad muutuvad aina soojemaks seega on hea aeg mõelda meeskonnaürituste läbiviimisele - olgu nendeks suvepäevad, koolitused või muud ühisüritused. Enamik ettevõtteid korraldab meeskonnaüritusi 1-2 korda aastas ja tavaliselt on nendeks suvepäevad või jõulupidu. Seiklusfirma 360 Kraadi juht Alar Linna räägib, miks tuleb ettevõtte ühisüritusi korraldada regulaarsemalt ja rohkem kui paar korda aastas.
Foto: Shutterstock

1. Võimaldavad õppida kolleege tundma. Kui ettevõttes on palju töötajaid või töötajad vahetuvad tihti, siis tuleb mõelda meeskonna ühtsustundele. Ühisüritused on teineteise tundma õppimiseks ja vabamas õhkkonnas kontaktide loomiseks ideaalne võimalus.

2. Märkad tööväliseid omadusi. Uutes olukordades töövälises keskkonnas näed ja avastad kollegides omadusi, mida igapäevases töörutiinis ei pruugi märgata. Kes oleks võinud arvata, et osakonnajuht oskab nii hästi tantsuks pilli mängida või tüdruk müügiosakonnast on orienteerujaks sündinud!

3. Tugevdab ühtekuuluvuse tunnet. Koos läbi elatud kogemused ja võistluslikud momendid tugevdavad meeskonnatunnet. Ühiselt lahendatud ülesanded tekitavad ühise hingamise ja missioonitunde ning seovad omavahel ka muidu kontori eri otstes töötavaid inimesi.

4. Traditsioonid loovad ettevõttele väärtuse. Meeskonnale regulaarselt korraldatavate sündmuste traditsioon muudab asutuse tööandjana atraktiivsemaks. Inimeste jaoks on oluline, et neid ümbritsev töökeskkond oleks kaasav ja ühtehoidev.

5. Töötajad püsivad motiveeritud. Regulaarselt toimuvad ja traditsiooniks muutunud meeskonnaüritused innustavad töötajaid ning motiveeritud töötajad on lojaalsemad ja hindavad nii oma tööd kui ka kolleege rohkem.

6. Traditsioonid loovad ootusärevuse. Hoole ja hea ettevalmistusega korraldatud põnevale meeskonnaüritusele tulevad osalejad rõõmuga kohale ja ootavad ka iga järgnevat sündmust huviga. See tekitab ka kontoris mõnusa ootusärevuse, mis kolleege ühendab ja õhkkonna vabamaks muudab.

7. Vähendab pingeid ja stressi. Kas oled tähele pannud, et kolleegide vahel tekib hõõrumist, kui tööl on kiire ja pingeid palju? Töövälised üritused maandavad pingeid ja aitavad hoida meeskonna toimivana ka stressirikkal ajal.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700