Autor: Sekretär.ee • 10. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bürootöötajate ja sekretäride kutsevõistlus toimub sel aastal 20. korda

Täna, 10. mail toimub Võrumaa Kutsehariduskeskuses bürootöö erialade kutsevõistlus. Seni ''Tippsekretäri'' nime kandnud võistlus toimub nüüd ''Bürootöötajate ja sekretäride kutsevõistluse'' nime all ja leiab aset 20. korda.
Foto: Eesti Juhi Abi Ühing

Esimene kutsevõistlus toimus 1997. aastal. Tänavu korradaldatakse võistlus Võrus, kus panevad oma oskused proovile 13 võistlejat 4st koolist - Tartu Kutsehariduskeskusest, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest ja Tallinna Majanduskoolist.

Eesti Juhi Abi Ühingu juhatuse esimees ja Dokumendihaldurite Ühingu liige Janne Kerdo sõnul annab võistlustel osalemine õpilastele kindlustunnet, võimaldab ennast proovile panna ja praktiseerida erinevaid ülesandeid, mis on ka ettevalmistus ees ootavaks kutseeksamiks.

Kontoritöötajate olulised isiksuseomadused on täpsus, korrektsus, kiire reageerimisvõime, paindlikkus ja hea suhtlemisoskus. Janne Kerdo sõnul peavad nii sekretärid, bürootöötajad kui ka juhiabid kursis olema valdkondlike muudatustega. ''Oluline on tunda õigusakte ja samuti peab sekretär kindlasti kursis olema andmekaitset puudutava teabega, '' lisas Kerdo ja rõhutas, et samuti tuleb osata eristada olulist ebaolulisest ning näha suurt pilti.

Bürootöötajate ja sekretäride võistlus toimub neljas osas:

I - dokumendihaldus (praktiline töö ja test)

II - sekretäritöö, protokoll, etikett (test)

III - avalik esinemine

IV - bürootarvete äratundmine (koostööpartner Officeday)

Hindamiskomisjonis on Võrumaa Kutseharisuskeskuse kutseõpetaja Viibeke Turba, Võrumaa Teataja peatoimetaja Kadi Annom ja Eesti Juhi Abi Ühingu juhatuse liige Piret Koemets.

Võistlust korraldab Eesti Juhi Abi Ühing koostöös Officeday ja SA Innovega. Võistluse eesmärk on võimaldada kutseõppeasutuste õpilastel näidata oma kutseoskusi, selgitada välja Eesti parimad õpilased bürootöötaja ja sekretäri erialal, propageerida nimetatud erialasid ja tõsta kutsehariduse mainet.

Kutsevõistlusel esimese koha saavutanud õpilased vabastatakse nende soovil Eesti Juhi Abi Ühingu kutsekomisjoni otsusega eksami sooritamisest ja väljastatakse kutsetunnistus.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700