Autor: Sekretär.ee • 13. mai 2020

Kuidas „ärgata” pärast eriolukorda?

Foto: Pixabay
Tasapisi saab hakata valmistuma tagasitulekuks normaalsusesse. On kümneid väiksemaid ja suuremaid teemasid, mida organisatsioonid peavad läbi mõtlema: kuidas tagada töötajate ohutus nii töökohal kui ka näiteks kliendi juures, kuidas tagada klientide ohutus ning luua neis suuremat usaldust, kuidas korraldada tööd, tööaega jne.

Aga lisaks kõigile praktilistele küsimustele on veel üks asi, mille peale peaks mõtlema – meeskonna ind ja motivatsioon. Eriolukord ja sellega kaasnevad negatiivsed uudised on inimesed vaimselt ära väsitanud, plaanitud perepuhkused on ära jäänud, tulevik on ebakindel nii isiklike plaanide kui ka tööandja majandusliku olukorra mõttes.

Teil on eelis, kui ettevõtte juhid on kompetentsed selle poolest, millistele tööheaolu teguritele tuleks tähelepanu pöörata, et inimestel oleks tööl vähem stressi ja parem tööheaolu. Veel paremini on teil läinud siis, kui teil on korraldatud tugi töötajate vaimse tervise probleemide korral, juhid oskavad töötajatega teemat käsitleda ning teavad, mida probleemide korral soovitada. Nii on organisatsioonis loodud tuge aluse, kus töötajad saavad paremini keskenduda töö tulemuslikkusele ega tegele pelgalt hakkamasaamisega.

2020. aasta uut normaalset tööhooaega – on see siis suvest või sügisest alates – võiks aga meeskonnana koos uue energiaga alustada. Kui ettevõttes on varem tehtud ühiseid ajurünnakuid ja mõttetalguid ning neile on järgnenud ka konkreetsed tegevused, siis kindlasti olete kogenud, kui olulised on sellised ettevõtmised meeskonna energia ja innu jaoks. Mitte miski ei elavda meeskonda rohkem kui sisukas positiivse tulevikuperspektiivi arutelu. See toetab meeskonnavaimu, aitab mõista, mis on meeskonna jaoks oluline ning tunda suuremat isiklikku seotust meeskonna eesmärkidega – sest inimesed ise on ju nende kujundamisel osalenud.

Meeskonnaga võib ja peabki olema aus. Kui majanduskriis ohustab ettevõtte majandustulemusi või lausa ellujäämist, siis tuleb nendest riskidest üheskoos ka avatult rääkida. Ühisel ajurünnakul võivad inimesed üllatada ideedega, mille peale pole võimalik tulla ühel või paaril inimesel kabinetivaikuses või kodukontoris.

Nii kaua, kui meil kehtivad piirangud ja on olemas reaalne oht inimeste tervisele, tuleb vältida ühiseid üritusi ja kogunemisi, hoida distantsi ja võimalusel võimaldada töötada kodukontorites. Kui aga tavapärane elu taastub, siis on meeskonnana vajalik panna mõtteline punkt eraklusele, tunda taas meeskonda enda ümber ning kujundada ühised uuendatud sihid.

Allikas: tööheaolu.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700