Autor: Personaliuudised.ee • 26. oktoober 2020

Selle aasta kõige atraktiivsemad ettevõtted

Kes on 2020. aastal Eesti atraktiivseimad tööandjad? Vaata, kui huvitatud on Eesti kogenud töötajad ja järelkasv sinu organisatsioonis töötamisest võrreldes teiste Eesti tööandjatega. Uuri, kas sinu organisatsiooni tööandja brändingu tegevused on vilja kandnud ning kuidas tunnetatavad ettevõtte mainet tööandjana Eesti kogenud töötajad ja tööjõu järelkasv, sealhulgas tudengid ja kutsekoolide õpilased.
Transferwise'i kontor
Foto: Raul Mee

Toome ära 2020. aasta Eesti suurima ja pikaajalisema tööootuste uuringu tööandjate atraktiivsuse edetabelid, mis põhinevad rohkem kui 6000 Eesti inimese hinnangul. Uuringus osalesid nii kogenud töötajad kui ka tudengid kutse-, bakalaureuse, magistri- ja doktoriõppe erialadelt 45-st Eesti kõrg- ja kutsekoolist.

Vastajad hindasid 228 organisatsiooni tuntust ja atraktiivsust tööandjana. Vastajad andsid 4-punktilisel skaalal oma hinnangu kõikidele nimekirjas olnud ettevõtetele, märkides, kuivõrd huvitatud või mittehuvitatud on nad organisatsioonis töötamisest.

Eesti atraktiivseimaid tööandjaid tunnustasid kvaliteedimärgiga Instar ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda 11. septembril toimunud atraktiivsete tööandjate päeval. Lisaks anti üritusel ülevaade 2020. aasta uuringu vastustest. Tulemuste lühiülevaade on leitav siin.

Instari atraktiivsete tööandjate ja tööootuste uuringut tehakse 2010. aastast alates ning 2015. aastast saadik tunnustatakse atraktiivsemaid tööandjaid ka vastava kvaliteedimärgiga. Sihtrühmade atraktiivsemad tööandjad kuulutatakse välja järgmistes valdkondades: Eesti kogenud töötajad, Eesti üliõpilased ja Eesti kutsekoolide õpilased. Eesti üliõpilaste valdkonnas nomineeritakse parimad järgmistes alamkategooriates: majanduse-, IT-, tehnika-, õiguse-, meditsiini- ja humanitaareriala.

2020. aastal on Eesti kogenud töötajate hinnangul atraktiivsemaks tööandjaks Transferwise. Tudengite hinnangul on atraktiivsemaks tööandjaks Microsoft ning kutsekoolide õpilaste hulgas Apollo Grupp OÜ.

Kutsekoolide noorte ning spetsiifilisemate tudengite sihtrühmade (IT, majandus, tehnika, õigusteadus, humanitaaralad ja meditsiin) atraktiivseimateks tööandjateks hinnatud ettevõtete edetabelid leiad siit.

Allpool on esitatud Eesti tudengite hinnangutel põhinev organisatsioonide atraktiivsuse edetabel.

Loe eelmise aasta tulemusi SIIT.

Eesti organisatsioonide tööandja atraktiivsuse edetabel 2020. aastal Eesti tudengite hinnangul

1 Microsoft (sh Skype)

2 Transferwise Ltd Eesti filiaal

3 Pipedrive OÜ

4 Cleveron AS

5 AS LHV Pank

6 AS Tallinna Lennujaam

7 Swedbank AS

8 ERR (Eesti Rahvusringhääling)

9 Telia Eesti AS

10 AS Tallink Grupp

11 Eesti Energia AS

12 Veriff OÜ

13 Haridus- ja Teadusministeerium

14 Bolt (endine Taxify OÜ)

15 Eesti Pank

16 Playtech Estonia OÜ

17 Riigi Infosüsteemi Amet (RIA)

18 Välisministeerium

19 AS SEB Pank

20 Starship Technologies OÜ

Vaata täielikku nimekirja 228 tööandjaga Personaliuudistest.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700