Autor: Elle Muuga • 31. detsember 2020

Viis näpunäidet, kuidas kohtumiseta aastavahetust pidada

Inimese üks põhivajadusi on kuuluvusvajadus. Seda rõhutab eriti jõuluaeg ning aastalõpp. Pered ja sõpruskonnad saavad kokku, et pakkuda üksteisele lähedust ja tunnet, et ma kuulun kuhugi. Samas on palju üksikuid inimesi, kes saavad kogeda ühtekuuluvust ainult ettevõtte jõulupeol, kus nad teavad, et on osa sellest ettevõttest ja kõik kolleegid on nagu pere.
Foto: Pexels

Kuidas korraldada ühist jõulupidu või kuidas turgutada meeskondade vahelist suhtlust kaugtöö tingimustes? Kasutame fantaasiat ja Eesti majandust toetavaid nippe!

Korralda virtuaalne jõulupidu!

Eestis on päris palju häid stand-up-esinejaid. Otsi ja telli näitlejalt 30-minutiline etendus Zoomi või muu virtuaalsilla kaudu, mida kõik kolleegid saavad kodus arvuti teel jälgida. Lepi kokku esinemise ehk virtuaalse jõulupeo aeg. Valmista pakk ja toimeta see kõigi töötajateni. Pakis võiks olla firma logoga veinipokaal, erinevaid juuste ja üks pisike pudel veini või prosecco’t (võid ka lisada alkoholivaba joogi), lisaks pane pakki ilus jõulukaart koos virtuaalse jõulupeo lingiga. Esinemine peaks toimuma otseülekandena, et ka pealtvaatajad oleksid kaasatud ja saaksid kohe kommenteerida, plaksutada ning esineja saaks otse osalejatega suhelda. See ei ole Eestis midagi uut, vaid juba läbi proovitud. Muidugi ei pea nii toimuma ainult töötajatele mõeldud jõulupidu, vaid sellist pidu saab korraldada ka äripartneritele.

Korralda virtuaalturniir

Osta Tigerist või muust pudi-padi poest kõikidele töötajatele kiiksuga lauamäng, mida saab üksi mängida (näiteks korvpall, bowling jne), kuid korralda virtuaalturniir, et töötajad kohtuksid kindlal kellaajal virtuaalsilla kaudu ning saaksid mängida ja omavahel võistelda. Muidugi võid lauamängupaki juurde lisada ka suupisteid või jooke.

Toeta Eesti tegijaid

Juhul kui soovid kolleegidele või äripartneritele kvaliteetset, soliidset ja kallist kingitust, siis osta mõne Eesti disaineri tooteid või tema kinkekaart, et töötaja või äripartner saaks tellida toote e-poest kinkekaardi alusel.

Parim kingitus on nutikas töövihik!

Juhul kui peo jaoks eelarvet napib, kuid soov töötajaid tunnustada on suur, siis parim kink on pisike töövihikuformaadis raamatuke. Raamatukese põhisõnum oleks esitatud muinasjutuna ettevõtte kultuurist, kuid personaalseks teeb raamatukese see, et seal on ära trükitud konkreetse töötaja kohta kogutud positiivne tagasiside kolleegidelt. Mõnele inimesele ei meeldigi, kui teda avalikult kõigi ees kiidetakse. Kujuta aga ette, et saad raamatukese, kus sind tunnustatakse. Ja sa tead, et need ei ole võõrad inimesed, vaid sinu kolleegid. Süda läheb soojaks ja ühtsustunne on garanteeritud…

Kogu positiivsust

Kui ei ole aega ega raha, siis tunnustamiseks korja ikkagi kõigilt töötajatelt kolleegide kohta positiivset tagasisidet. Näidisküsimusteks/tekstiks võib olla: Mulle meeldib, et kolleeg X on ... Ta tekitab meis ... tunde. Ta on minu jaoks oluline, sest ta on … Korja tagasiside kokku, pane info nimelisse ümbrikusse ja edasta koos jõulukingiga töötajale.

Allikas: Eesti kaubandus-tööstuskoda

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700