Autor: Margit Pugal • 25. veebruar 2021

Juht kui juhtimiskultuuri kandja ja eeskuju

Uuringud näitavad, et juhi persoonist, väärtustest ja käitumisest ei sõltu üksnes organisatsiooni töötajate meeleolu vaid ka finantstulemused. Seepärast on nii juhtimiskultuuri kui ka juhtide valiku mõju organisatsiooni edukusele määrava tähtsusega. Juhtimiskultuur sõltub lisaks juhi isiksusele ka sellest, millised on organisatsioonis kokkulepitud juhtimispõhimõtted.
Foto: Margit Pugal

SEB juhtimispõhimõtted toetuvad kolmele komponendile, milleks on empaatiline kuulamine, psühholoogilise turvalisuse loomine ja töötajate suunamine kokkulepitud strateegilises raamistikus. Juht loob meeskonnas psühholoogilise turvalisuse ja tagab selle, et erinevate töötajate seisukohad ja vaated oleksid ära kuulatud ning arvesse võetud. Töötajate kaasamine ning mitmekesisuse väärtustamine aitab kaasa parimate lahenduste loomisele ja hoiab töötajate motivatsiooni kõrgena.

Oluline teada:

Sekretäride päev 2021 toimub juba 8. aprillil Tallinnas Mustpeade majas!

Osta pilet siit!

Juhtide eneseareng, sealhulgas empaatia ja sotsiaalsete oskuste pidev arendamine, loob aluse selleks, et juhid mõistaksid ja oskaksid juhtida paremini nii ennast kui ka oma meeskondi. Coachiv juhtimisstiil aitab juhtidel leida töötajate sisemist motivatsiooni ja avada nende potentsiaali parimal viisil. Erinevate inimeste motivatsioonifaktorid on erinevad, juhi roll on oma töötajat tunda ja mõista, et leida lahendusi, mis just tema motivatsiooni hoidmist toetavad.

Juht on juhtimiskultuuri kandja ja eeskuju, vaid tugev juht saab pakkuda parimat tuge oma meeskonnale, avada oma töötajate potentsiaali ja seeläbi saavutada parimaid tulemusi.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700