Autor: Sekretär.ee • 1. juuni 2021

6 suurepärast alternatiivi suvepäevadele

Paljudes nii väikestes kui ka suurtes ettevõtetes on saanud traditsiooniks pidada suvepäevi. Tõenäoliselt seisavad aga tänavu paljud tööandjad küsimuse ees, kas ja kuidas üldse saaks töötajatele sel suvel midagi korraldada.
Foto: Pexels

Kuigi tervisekriisi tõttu on tarvis lähtuda mitmetest reeglitest ja piirangutest, saab siiski meeskonnaga mitmeid tegevusi ette võtta (ka tasuta), mis aitaks toetada töötajate vaimset tervist ja pakkuda neile võimalust viia mõtted mujale. Kõige parem on korraldada seekord sündmusi vabas õhus või virtuaalselt.

Panime kokku 6 ühepäevast ja paaritunnist ideed, mida saab enda ettevõttele vastavaks kohandada ja seeläbi töötajate motivatsiooni tõsta.

Piknik (~50 töötajat)

Valige välja pisut vaiksemas kohas asuv rannariba või roheline ala, kuhu oleks töötajatel mugav tulla ja kus oleks piisavalt ruumi sobiva vahe hoidmiseks.

Paluge töötajatel haarata kaasa istumisalus ja meelepärane söök-jook. Selleks, et koosviibimine mööduks meeleolukalt, valmistage ette ka mõned mängud, mida saab piisavat vahet hoides mängida. Kui aega ja mõtteid jagub, võite korraldada ka näiteks stiilipeo.

Mõnus lõke, kõlarist tulev muusika, särisevad vorstikesed ja imeilus loojang – kõlab ju hästi!

Vihmaohu korral ärge unustage ka vihmavarje kaasa haaramast, mis suurema või väiksema sabina eest kaitseks .

Variant B: Kui kohtuda ikkagi ei julge või vahemaad on liiga suured, siis võib saata igale töötajale eraldi väikese piknikukorvi ja leppida kokku aeg, millal kõik endale meeldiva kohakese leiavad, arvutite taha kogunevad ja koos piknikku peavad.

Jalgrattamatk (~50 töötajat)

Aktiivsematele meeskondadele sobiks hästi näiteks ühine matk. Leppige kokku, millist lähemal või kaugemal asuvat looduskaunist kohta avastama lähete ja muud ei olegi tarvis kui hea tuju, jalgratas ja söök-jook kaasa võtta. Pikema matka korral võib veeta öö telkides, kuid selle puhul peab arvestama kõigi vajalike ohutusnõuetega.

Kontori aardejaht (~50 töötajat )

Kui teie ettevõtte töötajad on pidanud juba mitu kuud olema kodukontorites, siis nüüd on hea aeg anda töötajatele mänguline võimalus naasta kas või mõneks tunniks tagasi oma armsaks saanud töökohta.

Jaotage / riputage erinevatesse (suurematesse) ruumidesse ülesanded koos vihjetega. Määrake iga ülesande jaoks konkreetne aeg – see aitab teil paremini planeerida korraga samas ruumis viibivate inimeste arvu. Samuti on mõistlik alustada ülesannete täitmist jaokaupa teatud arvu töötajatega.

Aardejahi lõpetuseks võib suunata töötajaid näiteks kontori juures asuvasse parklasse snäkkidega kõhtu kinnitama või liikuda edasi vabas õhus piknikut pidama.

Tasub meeles pidada, et aardejahi ajal peaks olema kummikinnaste ja maskide kandmine pigem kohustuslik ja ärge unustage desinfitseerimisvahendeid.

Autokino või -kontsert (sobib ka suurettevõtetele)

Kasutage ära võimalus ja korraldage midagi, mis ilmselt paljude jaoks uudne. Näiteks pange püsti kino mõnes parklas looduskaunis kohas või korraldage oma töötajate esinemise õhtu. Loomulikult võib kutsuda esinema ka mõne tuntud artisti. Head emotsioonid on garanteeritud ja piisav ohutus tagatud.

Maakondlik mitmevõistlus (sobib ka suurettevõtetele)

Kui ühte kohta kokku tulemine ei ole sel aastal võimalik, siis korraldage üle-eestiline või lausa rahvusvaheline mõõduvõtmine. Selgitage näiteks välja, millises maakonnas või meeskonnas on kõige kiirem jooksja, kõige aktiivsem jalutaja, kõige kiirem arvutaja, kõige loovam töötaja vms. Samuti premeerige aktiivset osavõttu.

Kõigi tänamiseks ja parimate väljahõikamiseks korraldage aga näiteks virtuaalne gala, milleks iga tiim võiks ette valmistada omalt poolt mõne toreda tervitusvideo või jagada pilte mitmevõistluses osalemisest.

Virtuaalne (mängu)päev (sobib ka suurettevõtetele)

Internet lausa kubiseb erinevatest tasuta ja tasulistest kaugtöötajatele mõeldud mängudest. Miks mitte siis neid ära kasutada! Valige välja mõned sobivad, uurige töötajatelt, millistest mängudest või veebipõhistest tegevustest nad osa sooviksid võtta ja pange ajakava paika.

Pidage meeles: kindlasti tuleb töötajatele meelde tuletada, et halva enesetundega sündmusele tulla ei tohi ja ideaalis võiksid osalejad kanda maske. Ärge unustage ka piisavas koguses desinfitseerimisvahendeid.

Allikas: CVkeskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700