Autor: Sekretär.ee • 27. juuni 2021

Soovid sel suvel pidu pidada? Kiirusta: renditoodete firmade kalendrid täituvad mühinaga broneeringutest

Leevenenud piirangud ja suvine aeg on toonud kaasa enneolematu broneeringute uputuse. Eesti juhtiv ürituste renditoodete pakkuja Funrent kutsub üles kõiki, kes soovivad veel sel suvel mõnda sündmust pidada, kiirustama – nõudlus on isegi võrreldes koroonaeelse ajaga mitmekordistunud.
Foto: Pexels

“Nüüd, kus väliüritustele seatud piirangud on märgatavalt leevenenud ning suviselt soojad ilmad inimesed välja meelitanud, soovitakse korraldada aina rohkem erinevaid väliüritusi. Arusaadav, et tahetakse üle pika aja kokku saada ja ühiselt aega veeta. Olime nõudluse kasvuks valmis, kuid paneme siinkohal inimestele südamele, et üritusi organiseerides tuleks broneeringud aegsasti ära teha, sest nii mõnedki tooted võivad olla juba teatud kuupäevadeks täiesti välja renditud,” selgitab Funrenti tegevjuht Rauno Viljarand.

Võrdluseks on paslik tuua välja 2019. aasta suve alguse, mis oli töömahu poolest renditoodete pakkujatele üks tihedamaid perioode (2020 oli piirangute tõttu märksa madalama nõudlusega). Nimelt esitati 2019 juunikuu esimese kolmandiku jooksul päringuid kodulehe kaudu pisut üle 30, kuid 2021. aasta samal ajaperioodil on päringute hulk suisa neljakordistunud, ulatudes pea 140 päringuni. Sellest hulgast on omakorda välja jäetud püsiklientide päringud, kes esitavad neid peamiselt telefonitsi ja meili teel.

Väliürituste kasvu näitab suuresti telkide ja soojendite nõudlus, mis suurenes juba selle aasta mais. 2021. aasta maikuus renditi 30 moodultelki, mis tulenes piirangute leevenemisest ja korraldamata jäänud üritustest – võrdluseks: 2019. aasta maikuus renditi ca 20 moodultelki ning 2020. aasta maikuus oli see number 10 korda väiksem, kui piirangute tõttu olid klientideks peamiselt eramaja omanikud. Kahe eelmise aasta (2019 ja 2020) maikuudel renditi kokku vähem gaasisoojendeid (ca 50) kui selle aasta sama perioodiga (60).

Rauno Viljarand lisab: “Tulevikku vaatavalt näeme, et aktiveerumist on tunda mitmel tasandil. Broneeritakse nii firmade kui ka eraisikute poolt, era- ja avalikeks sündmusteks, mistõttu soovitame kõigil, kes veel sel suvel mistahes üritust planeerivad, varakult tegutsema hakata. Kehtib see nii väiksemate aiapidude kui ka suuremate sündmuste puhul, et kellelgi ei jääks kasutamata võimalus nautida lõpuks ka füüsilisi üritusi.”

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700