Autor: Sekretär.ee • 1. juuli 2021

Valmista ise! Hõrgutavad maitseveed nii ettevõtte suvepäevadele kui ka kodus valmistamiseks

Seoses palavate suveilmadega, vajame üha enam jahutavaid jooke. Selle asemel, et oma keha magusate limonaadidega koormata, on olemas suurepärane alternatiiv - maitsevesi. Tutvustame sulle mõnda mõnusat retsepti, mis sobib lauale panemiseks nii kodusel sünnipäeval kui ka pidulikul firmaüritusel.
Foto: Pixabay

Maitsevee valmistamisel on oluline omada õigeid vahendeid. Selleks, et üldse kvaliteetset maitsevett valmistada, vajad sa mahlaseid vilju, ürte, klaaskannu, puust lusikat, vett ja jääd.

Milliseid ürte kasutada?

Tegelikult võib kasutada absoluutselt kõiki ürte. Küll aga klassikalises valikus on üldiselt münt, meliss ja piparmünt. Samas lisavad põnevat maitset ka basiilik, rosmariin, tüümian, salvei, estragon, lavendel jne.

Millist klaaskannu kasutada?

Sobivad nii sangaga kui ka sangata klaaskannud. Ideaalis võiks klaaskann olla suurema avaga, et oleks mugavam koostisaineid klaaskannu lisada.

Miks just puust lusikas?

Põhjus on väga lihtne - puust lusikaga on pisut kergem kannus koostisaineid muljuda, et nende maitsed paremini esile tuleks. Samas võib seda teha ka lihtsalt käte vahel.

Vesi ja jää

Juhul, kui sul ei ole kodus jääkuubikuid, võid lisada selle võrra külmemat vett ning tulemus on endiselt suurepärane.

Nõuanded parima tulemuse saavutamiseks

- Koostisosadeks võid sõltuvalt maitse-eelistusest kasutada kõike.

- Külmkappi varusid ostes eelista tsitruselisi, õuna, pirni ja kurki, need säilivad kaua.

- Maitsevee puhul on tsitruselised ja ürdid koos alati kindlapeale väljaminek.

- Kui kahtled, mida siiski kokku panna omavahel, siis magusa ja hapu kooslus on alati hea valik, värskust lisa ürtidega.

- Kurgist ja ingverist saad ilusad pikad ribad koorimisnoa abil.

- Rohkem maitset saad, kui koostisosad enne serveerimist pisut läbi mudida või kannus puulusikaga kergelt muljuda. Samas jälgi, et ei teeks seda väga tugevalt, muidu jääb vesi liialt hägune.

- Tugevamaitseliste ürtide puhul jälgi, et ei pingutaks kogustega üle. Seistes läheb nende maitse vängeks ja hakkab vees liialt domineerima.

- Puuvilju ära koori, siis nad jäävad visuaalselt ilusamad (v.a ananass). Kui ei meeldi greibi mõrkjas maitse, siis tasuks ka see eelnevalt ära koorida.

- Komponente lisa kannu maksimaalselt kolm, et maitsed ei hakkaks üksteise üle domineerima.

- Jääd võid lisada, aga samas pole vajalik. Enamikes kontorites on olemas veemasin, kust tuleb väga külma vett ja see ongi ideaalne.

Milliseid maitsekombinatsioone kasutada?

- mustikad laimiga

- värske kurk sidruniga

- vaarikad ja maasikad salveiga

- õun koos kaneelipulgaga

- ingver pirni ja mündiga

- maasikad basiilikuga

- apelsinid vanillikaunaga

- värske kurk mündiga

- greip piparmündiga

- rabarber mündiga

- melon mündiga

- sidrun laimi ja apelsiniga

- apelsin rosmariiniga

- ananass mündiga

Maitsevee valmistamise meelespea

- Kui serveerid maitsevett koosolekulaual, vaheta vesi välja iga seljasirutuspausi järel.

- Ära lase maitseveel kaua seista, tarbi vesi ära kahe tunni jooksul.

- Pese enne tarvitamist kõik marjad, puu- ja juurviljad hoolikalt üle.

- Võimalusel kasuta kõigi koostisosade puhul kindlasti öko saadusi, et neid ei oleks tervisele kahjulike mürkidega pritsitud.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700