Autor: Sekretär.ee • 4. oktoober 2021

Stressivaba ürituste planeerimine - alustamine

Ei ole oluline, kui suure üritusega on tegu – selle planeerimine nõuab vägagi suurt pingutust. Alates eelarvest kuni pisidetailideni välja. Kuidas planeerida üritust võimalikult stressivabalt?
Foto: Unsplash

Enne kui hakkad üldse logistilistele probleemidele või esinejate peale mõtlema, peaksid enda jaoks esmalt välja mõtlema ürituse toimumise aja ning põhjuse, miks sa seda üldse korraldad. Nendele mõeldes peaksid suutma lõpuks vastata järgmistele küsimustele:

Mis on selle ürituse põhieesmärk?

Mõtle läbi, mille jaoks ja kellele seda täpsemalt planeerid. Kas sa soovid sellega luua uusi kontakte või tutvustada oma tooteid? Soovid oma ettevõtet lihtsalt nähtavamaks muuta või korraldada meeleolukat ettevõtte sünnipäeva? Või kuuluvad need kõik sinu eesmärkide hulka? Mõtle korralikult läbi, mis peab olema selle ürituse tulemuseks.

Kes on peamine sihtrühm?

Kindlasti tuleks enne põhjalikumat planeerimist läbi mõelda, keda üldse oma üritusele ootad. Siin on paar näidet:

1) Suurendada registreerujate arvu 10 protsendi võrra võrreldes eelmise üritusega

2) Suurendada võrreldes eelmise üritusega tulu 25 protsendi võrra

3) Saada 100 potentsiaalset klienti järgmise sündmuse jaoks

4) Suurendada oma sotsiaalmeedia jälgijate baasi

Äripäeva Akadeemia koolitus | Firmaürituste korraldamine

Koolitaja: Mari Kõlli, Äripäev

18. märts 2022

Uuri lähemalt siit.

Kui oled oma eesmärgid paika saanud, saad hakata tegelema järgmiste detailidega:

1) Ürituse ajaraam – pane paika algus ja lõpp!

2) Külastajate arv – on sul üritusele tulemas 100, 1000 või 10 000 inimest? Mõtle läbi, kui suureks oma üritust ajada soovid ning kas see on tervet riiki, kogukonda või ettevõtet hoomav üritus?

3) Asukoht – kas sinu üritus on avalik või vajad privaatsemat paika selle korraldamiseks? Tee endale väike nimekiri linnadest ja kohtadest, mis võiksid sinu üritusega kokku sobida.

4) Ürituse tüüp – on selleks ettevõtte sünnipäev, koostööpartneritega kohtumine, suur konverents või mõni väiksem kohtumine?

Eesmärkide ja sihtrühmade fokuseerimine aitab sul kergemini enda ürituse korraldamist kontrolli all hoida ning abistab sind eelarve koostamisel ja selle juhtkonnale tutvustamisel. Kui juhtkond on nendest detailidest teadlikud, on sul palju lihtsam liikuda järgmiste tegevuste juurde.

Allikas: Guidebook.com

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700