Autor: Personaliuudised.ee • 17. august 2022

Pakutavad palgad kasvasid aasta esimeses pooles pea 10%

Töökuulutustes pakutav keskmine brutopalgavahemik oli esimesel poolaastal 1316–1775 eurot, mida on 9% rohkem kui 2021. aastal samal ajal, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika. Võrreldes 2019. aasta sama ajaga on pakutav palk viimase kolme aasta jooksul tõusnud 25%.
Pixabay

2022. aasta esimeses pooles oli tippspetsialistidele ja keskastmejuhtidele suunatud tööpakkumiste keskmine pakutav palgavahemik 1853–2553 eurot. Keskastmespetsialistide ja kontoritöötajate tööpakkumiste keskmine pakutav palk oli 1540–2232 eurot ning oskustöölisi ja kutsetöötajaid värbavatel tööpakkumistel 1370–1838 eurot. Teenindus- ja müügitöötajatele pakutavad palgad algasid 997 eurost ja ulatusid 1254 euroni.

Viimasel aastal on kõige enam ehk 13% kerkinud pakutav palk tööpakkumistel, mis on suunatud oskus- ja kutsetöötajatele, spetsialistidele ning ka abitöötajatele.

Tööandjad avaldasid käesoleva aasta esimeses pooles CVKeskus.ee portaalis ka tööpakkumisi, kus pakutav palk ulatus isegi 10 000 euroni. Sellised kõrgepalgalised tööd olid suunatud tervishoiu-, müügi-, infotehnoloogia- ja kinnisvarasektori tippspetsialistidele nagu arst, müügijuht, kinnisvaramaakler ja vaneminsener.

Lisaks kutsuti toitlustus- ja ehitussektori töötajaid keskmisest märksa kõrgema pakutava palgaga kandideerima ka välismaal asuvatele ametikohtadele.

Pakutava palga statistika pärineb 21 208 avaliku palgaga tööpakkumiselt.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700