Autorid: Sekretär.ee , Anna Lutter, annalutter.com • 25. oktoober 2022

Jõulud kontoris: 6 lihtsat ideed dekoratsioonide valmistamiseks

Õues on veel sügiseselt kirju, kuid kauplused on jõuluhõngu täis ning jõuluplaanide tegemine täies hoos. Blogija Anna Lutter jagab 7 lihtsat ideed, kuidas kerge vaevaga ja soodsalt jõulumeeleolu luua. Miks mitte teha kaunistamisest vahva ühisüritus, kuhu kaasata lisaks kolleegidele ka pered.

Metsast & poest

Laua kaunistamist alusta põhja loomisest. Kui kasutad metsast toodud kuuseoksi, siis kata laud enne kile või küpsetuspaberiga, et mitte rikkuda niiskusega laua pinda. Kuusevaniku kasutamine on selles plaanis lihtsam: see ei aja ka okkaid ning saab järgmistel aastatel jälle ja jälle uuesti kasutada. Säti oksad lauale ning hakka sinna järjest lisama detaile. Detailide lisamisel jälgi, et laual oleksid eri kõrgusega küünlad, küünlajalad, vaasid jne. Okste sisse sobib imeliselt õrn tulukeste kett. Kui kasutad kunstvanikut, siis too mõned kuuseoksad tuppa vaasi, need toovad mõnusa kuuselõhna tuppa!

☞ Käsitööõpetaja, blogija, koolituskeskuse KUUT looja ning brändi annalutter eestvedaja Anna Lutter esineb 16. novembril praktilisel bürootöö konverentsil. Tule kuula teda ja teisi inspireerivaid ning praktilisi ettekandeid, rohkem infot SIIN!

Valgust & pehmust

Punaste päkapikukujukeste ja inglite asemel saab jõulumeeleolu edasi anda ka tekstuuride ja valgusega. Mõnusalt suur ja pehme lambanahk ning jõulutulukesed on kindlasti asjad, mida kodu pühadeks dekoreerides kasutada võiks.

Tee ise jõulukuulid

Vaja läheb: käsitööpalle, lõnga (hästi sobivad ka lõngajäägid), puuvillast kangast (hästi sobib ka nt vana padjapüür), kääre, nööpnõelu, nööri.

Tee nii: Lõngaga kaetud kuul: keri lõng ümber käsitööpalli. Keri nii palju keerde, et palli ei oleks enam lõnga alt välja näha. Lõngaots peida teiste lõngakeerdude alla. Riputusaasta tegemiseks kasuta sama lõnga juppi ja nööpnõela

Kangaga kaetud kuul: rebi kangast umbes 1 cm laiused ribad. Hoia riba näpuga vastu käsitööpalli ning riba pingutades kata kogu pall. Riba ots kinnita nööpnõelaga, mille vahele on pandud ka riputusnöör.

Pallid sobivad nii kuusele riputamiseks kui lauale kaunistusteks.

Tee ise hiiglaslik jõuluvanik

Vaja läheb: Hularõngast, musta teipi, peenikest traati, eukalüpti, puuplaati, tugevat laia teipi, taimekääre.

Tee nii: Kata hularõngas musta teibiga. Kinnita hularõngas tugeva teibiga puuplaadi külge. Võid kinnitamisel kasutada ka kruvi.

Aseta alusega rõngas pikali lauale ja hakka eukalüpti traadiga ümber rõnga mässima, kinnita oksad peenikese traadiga (jämedamad varred lõika ära). Esimesel ringil võib eukalüpt jääda rõngale kokkusurutuna – ära lase ennast sellel häirida. Lisa eukalüpti oksi nii, et hularõngast ei oleks enam väga palju näha.

Kui kogu rõngas on ühtlaselt kaetud, siis tõsta töö püsti, hakka traadi vahele lisama väiksemaid eukalüpti oksi. Säti neid nii, et traati ei jääks näha!

Rõngast lauale pannes kata puidust alusega osa samblaga.

IDEED: Eukalüpti asemel võid kasutada ka kuuseoksi. Lisa rõngale soovi korral ka jõulutulekesi.

Tee ise jõuluküla

Vaja läheb: Väikeseid patareitoitel jõulutulukesi, kartongi (hästi sobib ka värviline kartong – näiteks pakendid), akrüülvärvi, pintslit, kääre, käsitöönuga, kleeplinti, nööri, pesulõkse, valget küpsetuspaberit

Tee nii: Joonista kartongile akrüülvärviga erinevaid majakesi. Lase joonistustel kuivada.

Lõika majad mööda piirjooni kääridega välja. Käsitöönoaga lõika välja majade aknad ja uksed.

Lõika küpsetuspaberist akende ja uste suurused tükid ning kleebi need kleeplindiga majade tagumisele küljele uste ja akende ette. Aseta majad lauale ritta (tagumine pool enda poole) ning kinnita kleeplindiga jõulutulukesed akende juurde. Viimase maja külge kinnita kleeplindiga ka toiteallikas.

Kinnita valminud kett pesulõksudega nööri külge. Kui teed majad hästi pisikesed, sobib kett toredalt ka jõulukuuse kaunistuseks.

Üks vaas igaks tähtpäevaks

Klassikaline silindrikujuline klaasist vaas on kõige universaalsem ja kõige rohkem kasutust leidvam vaas minu kodus. Mul on neid mitmes eri kõrguses – nii saab luua silmale erinevaid kujundusi ja seadeid. Klaasist vaas on ideaalne nii kevadel, suvel kui ka talvel kasutamiseks.

Neli vaasikasutusideed jõuluajaks:

Pane küünal vaasi sisse

Keera vaas tagurpidi ja küünal vaasi põhja peale üles. Nii saad taaskord lauale tasandeid tekitada.

Pane vaasi sisse elektrilised tulukesed.

Pane vaasi käbisid, jõulukuule, sammalt või ilusaid komme.

Allikas: Tekst ja fotod Anna Lutter (annalutter.com) koostöös Magaziin kauplusega.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700