Autor: Personaliuudised.ee • 2. detsember 2022

Jõulupidude teematrendid 2022

Jätkusuutlikkuse üle arutatakse rohkem kui eales varem ja tarbijad on järjest enam haaratud teadlike, jätkusuutlike valikute tegemisest, kui on vaja otsustada, milliste ettevõtetega äri ajada.

Roheline pidu

„Roheline mõtlemine“ on peo korraldamisel suurepärane alguspunkt. Selleks on mitmesuguseid lihtsaid, kuid tõhusaid viise, millest on kasu nii keskkonnale kui ka ettevõttele.

Kolm viisi teadliku jõulupeo korraldamiseks

• Hankige võimalikult palju toitu ja jooke kohalikelt tootjatelt ning kasutage kindlasti taaskasutatavaid või komposteeritavaid nõusid ja söögiriistu, mitte ühekordseid alternatiive.

• Piirake ühekordselt kasutatavate kaunistuste hulka. Vahetage lauale puistatav kaunistuspuru ja plastornamendid taaskasutatavast kangast paugukompvekkide ja puidust kaunistuste vastu.

• Andke teada transpordiühenduste kohta. Aidake külalistel liikuda vastutustundlikult, kasutades kohalikku ühistransporti (lisades bussi- ja rongigraafikud).

Kaasahaaravad kogemused

Üha enam soovivad külalised investeerida kogemustesse. Seetõttu on eelistatud sellised peokohad, mis teevad lisapingutusi ja aitavad külalistel põgeneda argielust.

Kolm viisi kaasahaarava kogemusliku jõulupeo elluviimiseks

• Täiesti teistsuguse maailma loomiseks peopaigas võib palgata näitlejaid, kes täiustaksid õhkkonda ja suunaksid külalisi interaktiivsete elementide kaudu, mis moodustavad osa peoõhtust.

• Et külalised kogemusse tõeliselt kaasa haarata, peab pöörama suurt tähelepanu kujundusele. Võib otsustada klassikalise talvevõlumaa kasuks või valida midagi ebatavalisemat, näiteks suusamaja või mereranna teema. Olgu valik milline tahes, veenduge, et see oleks meeldejääv ja erineks tavalisest jõulupeopaigast.

• Valige toit vastavalt teemale: kui tahate, et külaliste kogemus oleks kaasahaarav, loobuge standardsest külmlauast ja seapraest ning laske koostada põhiteemast inspireeritud efektne söögi- ja joogimenüü.

Jäämurdjad

Viimase kahe aasta jooksul on olnud vähem sotsiaalset suhtlust ja paljud kontoritöötajad on üle läinud hübriid- või kaugtööle. See tähendab, et näost-näkku-kohtumised, sh kontori jõulupidu, on võrgustiku loomise mõttes tähtsamad kui eales varem, sest see võib olla esimene kord, kui osa kolleege omavahel päris elus kohtub. Seda arvesse võttes oleks mõttekas lülitada ürituse kavasse mõni meeskondliku koostöö arendamise mäng, et pidu käima lükata.

Kolm viisi koostööd arendava jõulupeo korraldamiseks

• Mõelge välja auhinnad, mis võivad olla kas tunnustused meeskonnaliikmete tubli töö eest või hõlmata humoorikaid kategooriaid, näiteks „suurim teejooja“ või „haisvaima lõunasöögi sööja“.

• Korraldage peomänge, mida saab mängida väiksemates laudades või isegi laval, kui soovida midagi suurejoonelisemat. Mängude elluviimine ürituse alguses on külaliste jaoks hea jäämurdja, eriti kui nad pole üksteist ammu näost näkku näinud.

• Korraldage viktoriin: pole midagi paremat kui natuke ergutavat võistluslikkust, et tekitada peomeeleolu. Selle teemaks võib olla ka teie oma ettevõte või lihtsalt pühad.

Üle võlli

Sel aastal saab üle pika aja tähistada pühi ilma piiranguteta, seega ei pruugi piisata õhtusöögist ja DJ-st. Nüüd on just õige aeg vinti peale keerata.

Kolm viisi üle võlli jõulupeo korraldamiseks

• Pakkuge meelelahutust: kutsuge DJ-le lisaks ka ansambel, tantsijad ja mustkunstnikud.

• Kureerige Instagrami-sobilikke hetki: olgu selleks fotokabiin lõbusate rekvisiitidega, lillesein või südaöine õhupallisadu, lahedate, jagatavate hetkede loomine on suurepärane viis külalistele põnevust tekitada ja julgustada neid postitama sotsiaalmeedias, mis on tasuta reklaam teie ettevõttele.

• Tehke söök ja jook põnevamaks: pakkuge klassikaliste suupistete ja prosecco-klaaside asemel söödavaid lauakaunistusi ja suitsevaid kokteile, mis panevad külalised kindlasti rääkima.

Nostalgialainel

Isegi suurimad optimistid peavad tunnistama, et praegu on rasked ajad: elukallidus on kasvanud järsult ja Euroopas on puhkenud sõda. Kiiresti muutuvas ja ebakindlas maailmas on jõulud hea aeg, et nautida vanamoodsat nostalgiat.

Kolm viisi nostalgilise jõulupeo korraldamiseks

• Moodsate trendidega kaasa jooksmise asemel kasutage rahulikult klassikalisi jõuluvärve ja traditsioonilist pühadetoitu (ei mingeid lahtivõetud moosipirukaid vaniljekreemikastmega).

• Julge teatraalsus: kui tahate minna nostalgiliseks, aga soovite vältida traditsionaalset muljet, pühenduge hoopis jõuluaja maitsetule kullale ja karrale kogu selle hiilguses.

• Mängige ainult valitud perioodist pärit muusikat ja koostage menüü tolleaegsetest kulinaarsetest menukitest. Sel juhul võiks ehk vältida 1970. aastaid …

Artikkel on ilmunud teemaveebis personaliuudised.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700