Autor: Sekretär.ee • 16. mai 2023

Tööstressi kogeb enam kui kolmveerand töötajatest

Lausa 78% eestlastest on viimase kuue kuu jooksul kogenud tööstressi ning 72% on tööl läbi põlenud, selgub CV-Online’i värskest uuringust. Võrreldes uuringu tulemusi 2021. aasta omadega on tööstressi tase tõusnud 7%.
Tööstressi uuringu tulemustele toetudes võiks iga tööandja teha hetkeks pausi ja kraadida oma organisatsiooni sisekliimat. Foto: Pixabay.

Uuringust selgus, et töötajad tunnevad, et inimesi kollektiivis väärtustatakse erinevalt ning ebaõiglaselt. CV-Online uuris, kui tihti ebavõrdseid momente esineb – 27% vastas, et mõnikord, 23% tihti ning 11% iga päev.

Tööst tulenev stress mõjutab negatiivselt töötajate suhteid sõprade ja perega. Negatiivselt laseb oma suhteid mõjutada tööstressil igapäevaselt 20% vastanutest, tihti teeb seda 25% ja mõnikord 28% töötajatest. Vaid 10% vastanutest ei lase tööl esinevatest muredest mõjutada oma suhteid lähedastega.

Kuigi töötajad hindavad suhteid otseste ülemustega väga heaks (35%) ja heaks (35%), siis probleemide esinedes pole tööandjad kõige paremad kuulajad olnud. Raskes olukorras on vaid 14% alati saanud tuge oma tööandjalt.

Värske tööstressi kiiruuringu tulemustele toetudes võiks iga tööandja teha hetkeks pausi ja kraadida oma organisatsiooni sisekliimat, kui ta just ei ole seda juba teinud. Tegemist on murega, mida tuleks töötajate vaimse tervise huvides pigem ennetada kui hiljem tagajärgedega tegeleda,’’ räägib turundusjuht Karla Oder ,,Tööandjatena vastutame oma töötajate tervise eest ning kui suudame ennetada tööstressi ja läbipõlemist juba alguses, siis aitame kaasa toetava ja tervisliku töökeskkonna loomisele meie ettevõttes.’’

Üldiselt hindavad eestlased oma vaimset tervist järgmiselt – nii ja naa 37%, pigem hea 30%, pigem halb 21%, väga hea 7% ning väga halb 5%.

Uuringu korraldas juhtiv tööportaal CV-Online Estonia OÜ maikuus 2023. Küsitlusele vastas veebi teel 2358 inimest, kellest töötavaid inimesi on 65%. Töötajatena on käsitletud nii täiskoormuse ja osakoormusega kui ka kooli kõrvalt töötavaid inimesi.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700