Autor: Sekretär.ee • 6. oktoober 2023

Kuidas valida firmakingitusi, mis ei lenda kohe prügikasti?

Aastalõpp läheneb ja ettevõtted otsivad võimalusi, kuidas meeles pidada ja tänada oma koostööpartnereid, kliente ja töötajaid. Firmakinkide valik on taas väga aktuaalne teema.
Ärikingiks võib kinkida ka raamatu, kui kingisaaja lugemiseelistus on suures pildis teada.
Foto: Meeli Küttim

Meeldejääv kingitus on palju enamat kui lihtsalt ese – see on tänulikkuse väljendus ja peaks looma positiivseid emotsioone. Kuidas siis neid häid tundeid luua? Alljärgnevalt kuus praktilist soovitust ja ideed.

1. Proovige mõista saaja vajadusi ja eelistusi

Tutvuge saajaga. Mõelge, millised on saaja väärtused, huvid ja vajadused. Kas nad hindavad rohkem praktilisi kingitusi, eelistavad väikest luksust või annetust?

Isikupärastage. Kui võimalik, valige kingitus, mis on tehtud konkreetsele inimesele mõeldes. See võib olla graveeringuga pliiats, logoga vihmavari või muu personaalne ese, mis näitab, et olete pühendanud aega ja mõtteid temale kingituse valimisele.

2. Valige kvaliteet

Proovige mitte koonerdada. Kvaliteet peaks alati olema esmatähtis. Valige kingitus, mis on valmistatud heast materjalist ja millel on korrektne viimistlus.

Brändi maine. Kui valite kingituseks mõne teise firma bränditooted, veenduge, et sell brändi väärtused ja maine oleksid kooskõlas teie ettevõtte omadega.

3. Mõelge ikkagi ka praktilisusele

Kasutatavus. Valige kingitus, mida saaja saab reaalselt kasutada. Praktilised kingitused, nagu kvaliteetsed kirjatarbed, stiilsed märkmikud või ergonoomilised kontoritarvikud, võivad osutuda väga populaarseks, kuna need mitte ainult ei meenuta saajale teie ettevõtet, vaid on ka igapäevaselt kasulikud.

Pikaajaline väärtus. Mõelge kingitustele, mis kestavad, pakkudes püsivat meeldetuletust teie ettevõttest.

4. Püüdke olla loominguline ja uuenduslik

Originaalsus. Valige kingitus, mis on unikaalne ja eristub tavapärastest kingitustest.

Elamused. Mõelge ka elamuste peale, näiteks kontsertide kinkekaardid, töötoad või erilised sündmused, mis pakuvad saajale meeldejäävaid hetki.

5. Planeerige logistika ja kättetoimetamine

Pakend. Investeerige kvaliteetsesse ja esteetiliselt meeldivasse pakendisse, mis muudab kingituse veelgi erilisemaks.

Kättetoimetamine. Mõelge hoolikalt, kuidas kingitusi kohale toimetada. Kas kasutate kullerteenust, posti või annate need üle isiklikult?

6. Ärge unustage jätkusuhtlust

Tänukiri. Saatke koos kingitusega või pärast kingituse üleandmist tänukiri või e-kiri, et väljendada oma tänu ja rõõmu meeldiva koostöö osas.

Tagasiside. Kuulake saajate tagasisidet ja võtke seda arvesse tulevaste kingituste valimisel.

Nimeline glasuuriga piparkook.
Foto: Andras Kralla

Firmakingituste valik võib olla keeruline ülesanne, kuid läbimõeldud ja hoolikalt valitud kingitus võib tugevdada suhteid ja luua positiivseid emotsioone. Olgu selleks siis praktilised, lõbusad või veidike luksuslikud kingitused. Oluline on mõelda saaja vajadustele, eelistustele ja kuidas teie kingitus võiks neile rõõmu valmistada.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700