Autor: Sekretär.ee • 31. oktoober 2023

Algab kampaania “Kiida oma tööandjat”

Käivitub Eestis tööandjate kiitmise kampaania, mis kestab terve novembrikuu ja kulmineerub unistuste tööandja 2024 nimetamisega.
Unistuste tööandja tiitli on varem pälvinud näiteks Ahhaa keskus.
Foto: Meeli Küttim

Kampaaniat „Kiida oma tööandjat” on Eestis korraldatud juba 11 aastat ja nagu pealkirigi ütleb, on kõigil töötajatel selle käigus võimalik oma tööandjat tunnustada.

Kampaania on üks osa konkursist „Unistuste tööandja 2024“, kuhu kandideerimine toimub novembris 2023 ja mille võitja kuulutatakse välja 2024. aasta alguses toimuval konverentsil .

Oma tööandjat saab novembri lõpuni kiita siin.

Konkursi eestvedaja, Visionest Institute’i (end Marketingi Instituudi) juht Anu-Mall Naarits ütleb nii: „Aastate jooksul on oma tööandjat kiitnud tuhanded inimesed ning kiidetud on sadu ettevõtteid ja organisatsioone. Eriti oluline on märgata ja tunnustada tööandjate pingutusi siis, kui on keeruline aeg, olgu siis tegu koroona, sõja, kõrgete energiahindade või majanduslangusega. Innustan kõiki, kes tunnevad, et tööandja pingutab nende nimel, jagama talle kiitust – see annab talle jõudu juurde, et rasketest aegadest välja tulla. Kiita võib näiteks positiivse õhkkonna, vahvate traditsioonide loomise, avatuse ja julguse, vaimse tervise toe ja muidugi paljude muude asjade eest ”.

CVKeskus.ee värbamisosakonna juhi Grete Adleri sõnul on tööandja kiitmisel ja soovitamisel Eestis väga suur mõju, sest lisaks tööandja atraktiivsuse tõstmisele tööturul on neis organisatsioonides inimesed oma tööandjale ka lojaalsemad.

„Nimelt näitavad cvkeskus.ee ja Palgainfo Agentuuri tööturu-uuringu tulemused, et töötajatest, kes soovitavad suure tõenäosusega oma tööandja juures töötamist teistelegi, ei mõtle peaaegu pooled üldse töökoha vahetamisele,“ selgitab ta.

Kahjuks aga näitavad cvkeskus.ee ja Palgainfo Agentuuri andmed sedagi, et ligikaudu kolmandik töötajatest ei ole valmis oma tööandjat soovitama.

Grete Adler lisab, et enim mõjutab tööandja soovitamise tõenäosust juhtimiskvaliteet: „Ka hea koostöö organisatsioonis, töökultuuri sobivus, rahulolu tööprotsessidega ja töötajate tagasisidega arvestamine mõjutavad soovitamise tõenäosust.“

Unistuste tööandjaks on valitud eelnevalt sellised organisatsioonid nagu Sisekaitseakadeemia, LHV Pank AS, SA Teaduskeskus AHHAA, Ericsson Eesti AS, Pipedrive OÜ, Päästeamet, Elisa Eesti AS, Nortal AS, Eesti Töötukassa ja Rahvusarhiiv.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700