Autor: Janika Koch-Mäe • 26. märts 2024

Ka väike energiapaus on tööandja panus töötaja tervisesse!

Kas oled mõelnud, et suurema osa ärkvelolekuajast veedab inimene tööl? Personaaltreener Janika Koch-Mäe tõdeb, et nii võib suures plaanis öelda, et ettevõtte juhi kätes on tema töötajate tervis. “Energiline ja elujõuline töötaja on oluliselt produktiivsem ja usun, et suudab teha ka rohkem tööd.”
Foto: Pexels

Milleks meile energiapaus?

Kellele meist ei meeldiks töötada sellises keskkonnas, kus on energilised ja elujõulised inimesed, kes on ühise eesmärgi nimel väljas ning panustavad ja hoiavad ka omavahel sellist sõbralikku olemist! Seetõttu on oluline teha ka väikeseid energiapause. Energiapaus on 15-minutiline väike liigutuspausikene. Näiteks hommikul enne tööpäeva algust, et meeskonnal selline mõnus vibe ja energia üles tõsta, või miks ka mitte pärast lõunasööki, kui olemine on niikuinii natuke uimasem ja unisem. Või hoopis näiteks tööpäeva lõpus, et üheskoos päev kokku võtta ja järgmisele tööpäevale rõõmsasti vastu astuda.

Ühised tegemised meeskonnas ühendavad inimesi

Veel on võimalus teha meeskonnaga ühiseid treeninguid, mis väga edukalt inimesi ühendavad, vaja läheb vaid väikest ruumi. Kõik see treening saab tehtud sealsamas töökeskkonnas ehk ajakulu on oluliselt väiksem kui siis, kui inimene peaks pärast tööpäeva veel kuskile spordiklubisse sõitma.

Kindlasti saab tööandja tellida töökohale ka erinevaid loenguid, näiteks tervislikust toitumisest, liikumisest, aga ka teadlikust treeningust ja unest. Une kohta käival loengul räägitakse, miks uni nii oluline on ja kuidas paremini uinuda. Kõik need eeltoodud teemad on tegelikult seotud produktiivsuse ja sellega, et inimene saaks elada võimalikult täisväärtuslikku elu, mida kindlasti iga tööandja oma töötajale soovib.

Tervis on meie suurim vara

Veel saab tööandja korraldada oma ettevõttes tervisepäevi, mis hõlmavad nii erinevatel teemadel loenguid ja ühistreeninguid, kui ka töötubasid näiteks sellest, milliseid harjutusi võiks kontoris vahepeal teha, kui selg valutama hakkab, või milliseid tervislikke vahepalasid saaks koos meeskonnaga teha. Tervis on meie kõigi suurim vara ning tervise- ja sporditeadlikkuse tõstmine on üks suurimaid kingitusi, mida tööandja saab oma meeskonnale teha.

Artikkel on ilmunud teemaveebis Personaliuudised.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700