Restoranitest: Hetke kolm nägu – baar, restoran ja ööklubi

Rotermanni kvartali pikk elustamisprotsess kannab vilja, inimesed hakkavad linna parima arhitektuuriga kvartalit juba omaks võtma. Suure panuse sellesse on andnud sealsed söögikohad – Platz, Alter Ego ja suve alguses avatud Hetk.

Suvi sai kahjuks otsa enne, kui kõik terrassid läbi jõudsin istuda. Nüüd, sügisel, on kõige mõnusamaks kohaks Hetke kaminaesised diivanid. Kaminal on selle ööklubi-baari-restorani disainis väga oluline roll: lisaks sooja andmisele on see efektseks pilgupüüdjaks ja põhjuseks ajaloolist tööstusarhitektuuri puuriitadega täiendada.

Viskisõprade paradiis

Hetke öist nägu pole ma näinud, kuid restorani ja baari ühendamisega tuleb ta ilusasti toime. Arvestades meie restoranide tavapärast nappi klaasiveinivalikut, on neli punast, neli valget pluss roosa juba täiesti arvestatav kogus.

Kui veinisõpradel on Hetkes põhjust rõõmustada ja õllesõpradel vaimustuda – õlleloetelu täidab terve lehekülje –, siis viskijoojatel on oht lausa eufooriasse sattuda: viskisid on tervelt kahe lehe­külje jagu.

Viskisid esitletakse asjatundlikult maade ja regioonide kaupa, kusjuures ainuüksi Islay saarelt on seitse jooki, nende hulgas ka võimsalt turbase lõhna ja täidlase maitsega Lagavulin. Hinna­skaala on lai – Iiri viskidest on esindatud näiteks nii laiatarbekaup Jameson kui ka eksklusiivne Midleton Very Rare.

Lisaks lopsakale joogikaardile on Hetke eri­päraks toredad taimetoidud. Taimetoidulised meil küll enam nälga ei jää, aga enamasti pole neile pakutav kuigi isuäratav. Hetke kohta see ei käi – seesamiseemnetega paneeritud talujuust meekastmega või kikerherneburgeriga pihv pakkusid liha-kalaroogadele tugevat konkurentsi.

Otsustasin siiski tursa kasuks, sest nagu apetiitset taimetoitu, leiab ka turska restoranides väga harva. Kartuli-brokolipüreel trooniv tursk oli suurepärane, mahlakas, hõrk. Taldrikule kaunilt laiali tõmmatud pohlakaste täiendas seda nii värvilt kui ka vormilt, aga mitte maitselt – kuna taldrik polnud soojendatud, oli kaste juba lauale jõudes jahtunud. Pohla-tursa duett oleks võinud ju kenasti kõlada, aga teistsugustes tingimustes. Kas ööklubi-baar-restoran on koht, kus kliendid oskaksid taldrikute soojendamist oodata, on muidugi omaette küsimus.

Särtsakas teenindus

Aga millises küpsusastmes peaks loomaliha olema, seda võiks külastajate käest juba praegu küsida. Hetk läks selles osas päris originaalset teed: lihaviil oli ühest otsast õhem, teisest paksem, üks ots täisküps, teine poolküps – ka nii on võimalik. Lisandiks pakutud soe karulaugu-muskaatkõrvitsasalat oli küll üleni täisküps ja väga maitsev.

Minu lemmikuks sai küpsetatud kitsejuust. Krõbe Kreeka pähkli paneering andis pehmele kitsejuustule tekstuuri, tomati-tšatni mahlakuse, veinikaste sügavuse – klassikaline kombinatsioon ja väga hästi õnnestunud.

Kelneriks juhtus olema verinoor poiss, töörõõm ilmselgelt silmis säramas. Oskas rääkida roogadest, oskas soovitada veini, ja tuli kohe tagasi ka küsima, kuidas ma soovitusega rahule jäin – tore! Ainult Hetke muusikaga ei suutnud ma leppida: juba kell kuus viitas helitugevus pigem ööklubile kui restoranile. Võib ju olla, et see hinnang on kantud ealistest iseärasustest. Minu noor, klubimuusikaga harjunud lauakaaslane igatahes nii ei arvanud, temale see sobis.


Hetk
Aadress: Roseni 9, Tallinn
Telefon: 522 7785
Avatud: P–N 12–23, R, L 12–05

Punkte kokku: 24

TOIT
10/7
TEENINDUS
10/8
INTERJÖÖR
10/9

Põhiroogade hinnad: 9–15.50 eurot

Vaata kõiki restoraniteste SIIT.
 

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Sündmused Lennusadamas on kordumatud

Suur sündmus väärib olenemata külaliste arvust suure algustähega peopaika. Üheks selliseks on kahtlemata Lennusadam koos vesilennukite angaariga, mis rajati sada aastat tagasi Vene tsaar Nikolai II korraldusel, osana Peeter Suure merekindlusest. Ainulaadne arhitektuuripärl on Paksu Margareeta kõrval teiseks koduks Eesti Meremuuseumile.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara