10 soovitust suvepäevade toitlustuse õnnestumiseks

Alati on oluline, et toit peab maitsema hästi, nägema kena välja ja olema mõistliku hinnaga.
Alati on oluline, et toit peab maitsema hästi, nägema kena välja ja olema...

Praegu on parim aeg rakendada oma jõud ja energia ettevõtte suvepäevade korraldamise planeerimisse. Äripäeva Konverentsikeskuse juht Reelika Andresson-Kesa jagas sekretär.ee-le nippe ja soovitusi, millest suvepäevadele toitlustuse tellimisel lähtuda.

 1. Vali paindlik cateringifirma!

  Jälgi, et cateringifirma oleks valmis muudatusteks vastavalt tellija soovidele. Planeerimise käigus võivad soovid, olud ja tingimused muutuda ning teenuse pakkuja peab suutma ka pakutavat muuta. Kui väheneb eelarve, peab suutma vähema rahaga toime tulla. Muutub koht, peab suutma ümber orienteeruda. Alati on oluline, et toit peab maitsema hästi, nägema kena välja ja olema mõistliku hinnaga.

 2. Otsi laia teenuste pagasiga koostööpartner!

  Saamaks kena terviklahendust, tee koostööd firmaga, kes pakub lisaks toidule ja serveerimisele ka mööbli rentimise, valguslahenduse ja dekoratsioonide võimalust. Võttes mitu teenust korraga ühest kohast, säästad kulusid, oma aega ja saab kenasti harmoneeruva teenuse.

 3. Saja portsjoni asemel telli saja inimese toitlustus!

  Cateringifirma peab pakkuma lahenduse, kuidas kõik inimesed söönuks saaksid. Teenus peab olema tagatud olenemata olukorrast, kus keegi sõi rohkem ja seega jäi neli inimest toiduta - telli toitlustus vastavale arvule inimestele. Uuri cateringifirmalt, kuidas nad saavad hakkama olukorras, kus toitu napib või see sootuks otsa saab.

 4. Vastutaja olgu ise kohal!

  Kutsu suurema või olulisema töö juurde pakkumise koostaja, ettevõtte juht, teenindusjuht või peakokk. Siis on vastutaja kohal, kogenud silm tööd jälgimas ja probleemid lahenevad enne nende tekkimist või leiavad kiire lahenduse.

 5. Hommikune suupiste tuleb pealelõunal värskelt serveerida!

  Kliendi raha peab olema maksimaalselt kasutatud. Jälgi, et toitu asjatult minema ei visataks ega pikalt vedelema ei unustataks. Hommikuse suupiste saab pealelõunase kohvipausi juurde pärast nõuetekohast säilitamist ilusa ja värskena serveerida.

 6. Väiksem on parem ja rohkem!  

  Soovita toitlustajal kasutada väiksemaid suupisteid. Näiteks lõigata suured kolmnurk võileivad pooleks. Nii on neid justkui rohkem, neid on mugavam süüa ja ka järele jätmise korral läheb vähem raisku.

 7. Kalkulatsioon olgu täpne!

  Jälgi, et pakkumises oleks võimalikult detailselt teenust kirjeldatud: toitude nimetused, kogused ja maksumused, teenindajate töötunnid, et saaksid nende otstarbekust hinnata.

 8. Korralda proovisöömine!

  Suurte tellimuste korral ja kui pakkujate vahel on raske valida või ei ole sa kvaliteedis kindel või on toidud tundmatud, palu korraldada endale proovisöömine, et saaksid oma hinnangu anda. Võid paluda cateringifirmal ennast kutsuda vaatama mõnda üritust, mida nad teevad. Kohapeal saab parema ettekujutuse, kuidas asi välja näeks ja kuidas catering toimib.

 9. Teenindajal olgu hea perenaise silm!

  Toitlustuse pakkuja peab jälgima, et laud oleks kena ja korras. Hea teenindaja tõstab laual ringi aluseid, puhastab laua purust ja kohendab poolikuid vaagnaid nii, et pakutav näeb kogu aeg välja kena ja värske.

 10. Vaata cateringipakkuja portofooliot!

  Uuri, milliseid üritusi nad on üldse enne teinud: kas suuri, väikeseid, õhtuseid, väliüritusi jne. Loe ka teiste arvustusi nende kohta.

Intervjueeris: Mari Kõlli, Äripäeva arendusdirektor

*Juhiabide meistriklass alustab juba 7.märtsil. Vaata lisainfot SIIT.

Juhiabide meistriklass
Info leiab: http://www.sekretar.ee/uritused/2017/02/02/juhiabide-meistriklass

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara