16. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui stress ilmneb kõhuvaevustena

Paljud kogevad aegajalt alakõhuvalusid. Kui on istuv töö ja liigume vähe, võime avastada seose emotsionaalselt raske päeva ja kõhuvaevuste vahel.

Päeva pinged väljenduvad alakõhu sidekoe pingetena. Organite talitus on häiritud, soolestiku perestaltika on häiritud, verevarustus on häiritud ja inimesed imestavad, et kust nad selle haiguse üles korjasid.

Pierre Desjardins Kanadast, kes on aastaid seda teemat uurinud, töötas välja spetsiaalse tehnika alakõhu vabastamiseks pingetest. Ta on kinnitanud, et see osteopaatiline kellamassaaži tehnika töötab suurepäraselt ja loodud selliselt, et inimene ise saaks oma alakõhu pinged vabastada. Selleks ei vajata teisi inimesi või igapäevast visiiti massööri juurde, vaid omandades tehnika, vabanetakse pingetest ise.

Pierre lisas: „Vajalik on, et see tehnika omandatakse põhjalikult ja õigesti. Selleks ei pea olema eelnevaid teadmisi ega oskusi. Esimesed positiivsed tulemused võivad saabuda kiiresti, kuid et tulemus oleks püsiv, on vaja seda massaaži teha regulaarselt. Aeg-ajalt viibime me kõik stressiolukordades, mis jätavad kehale oma jälje. Kui see osteopaatiline kellamassaaž on omandatud, on võimalik seda tehnikat kasutades avastada konkreetsed kohad kehal, mis on mõjutatud välistest pingetsest ja need siis vabastada.”   

Alakõhuvaevused on muutunud massiliseks ja seetõttu võiks seda massaažitehnikat teada kõik naised, aga ka mehed. Massöörid kinnitavad, et pea kõigil täiskasvanutel on olulisi pingeid kõhus. Paljud pinged annavad end tunda läbi haiguste, paljud läbi ebamugavustunde ja valude. Paljud pinged aga ei ole veel avaldunud või meie tundlikus ei ole nii hea, et neid avastada. Meil endil on stressist tulenevaid pingeid alakõhus võimalik uurida, kui vajutatakse aeglaselt kõhule ja uuritakse läbi kogu kõhu piirkond. Pinge ehk stressi tunneme ära läbi valuaistingu.

 

Läbi selle tehnika vabastatakse siseorganeid kattev sidekude pingetest ehk põletikust, mis on paljude naistehaiguste ja alakõhu vaevuste põhjuseks. Meestel aitab see tehnika eesnäärmega, naistel emakaga seonduvaid probleeme lahendada. Lisaks parandab regulaarne massaaž soolestiku perestaltikat.

Väidetavalt on 2/3 kõigist haigustest põhjustatud erinevatest põletikest soolestikus. Enesemassaaži tehnika aktiveerib nii mao kui maksa tegevust. Läbi selle massaaži vabastatakse ka diafragma ehk vahelihas pingest, mille tõttu paraneb oluliselt hingamisekvaliteet. Eriti tulemuslik on see enesemassaaž aga neile, kellel on hingamisega seotud häireid nagu astma. Esimesi käegakatsutavaid tulemusi näeb kohe.

 

Eestis korraldab vastavaid koolitusi ka MTÜ Studio 108

Autor: Urve Vilk, Stressi leevendamise blogi - Toomas Õunap

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700