20. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas need ongi külluse reeglid?

Inimesed on oma baasomadustelt ning põhivajadustelt vägagi sarnased. Soovitakse elada õnnelikku, külluslikku ning ilusat elu.

Mina sooviks elada õnnelikku, külluslikku ning ilusat elu, mis lahti kirjutatuna tähendab, et ilusaks eluks peaks olema rahu ning tasakaal järgmistes valdkondades:

1) Isiklikud suhted

2) Majanduslik seis

3) Tervis

Kui siia lisada ka veel neljas Suur Teema, "isiklik areng ning kirg elus", oleme kokku saanud kaardi, mis on iga inimese õnneotsingute aluseks.

4-SUURT: Armastus - Raha - Tervis - Kirg

Võib-olla ei ole sa varem seda teadvustanud, aga tõenäoliselt oleks ka sina õnnelik, kui nendes neljas valdkonnas oleksid kõik sinu eesmärgid saavutatud. Sa ei ole erand. Me kõik soovime tegelikult ühte ja sama asja. Küsimus on lihtsalt, kuidas oma eesmärke või tahtmisi nendes valdkondades saada?

Väga palju räägitakse eesmärkide saavutamisest ning oma unistuste täideviimisest. Eriti aasta lõpus nagu praegu. Aga kui paljud reaalselt midagi järgmisel aastal ära teevad? Kas armastuse otsija leiab uue kaaslase? Kas raha otsija suurendab oma sissetulekut? Kas kaalulangetaja suudab 5 kg alla võtta? Ning kas elumõtte otsija julgeb astuda sammu, et oma elule sügavam tähendus anda?

Lihtsad küsimused, eks? Aga nendes kõikides on üks väga oluline ühisosa - need on kõik inimesest endast lähtuvad. Mitte keegi ei saa meie ellu tuua mitte midagi, mille järgi me ise ei ole valmis minema ja tegutsema. On ilmselgelt naiivne loota, et midagi võiks juhtuda, kui me ei luba sel juhtuda ja me ei julge midagi oma elus muuta.

Kui sa soovid midagi oma 4-SUURES muuta, on vaja sisemist tarkust.

Eesmärgid vs sisemine rahu

Mõnikord vastandatakse eesmärkide saavutamine ja sisemise rahu leidmine. Arvatakse, et me peame valima ühe kahest: kas ma olen "saavutaja" või olen "rahu". Aga mina igatahes olen korraga otsustanud mõlema kasuks.

Kuna kogu meie maailm on subjektiivne ja me kogeme seda 100% endast lähtuvalt, siis ei ole mitte kuidagi võimalik, et ma saavutan midagi välismaailmas enne seda, kui ma olen sisemaailma korda teinud. Ma ei leia armastust välismaailmast, kui ma ei leia armastust enda seest. Ma ei langeta kaalu, kui ma ei muuda oma sisemisi harjumusi. Ma ei teeni rohkem raha, kui ma ei usu oma sisemistesse võimetesse ja ei rakenda oma sisemist tarkust. Ning ma jään elu lõpuni tööle, mida ma vihkan, kui ma ei otsi enda seest vastust küsimusele: "Kes ma olen ning mida oma elult tahan?".

Välismaailma loomine saab alguse sisemaailma loomisest. Et aga sisemaailma luua, on vaja lasta kõigepealt sellel rahuneda. Kõik saab alguse sismisest rahust.

Mis värvi on sinu maailm?

Kas sa usud seda või mitte, aga sinu maailm muutub täpselt seda värvi, nagu sa ise oled. Vaata allpool olevat pilti teeklaasist. Kujuta ette, et sinu maailm on kuum vesi klaasis. Mis värvi muutub vesi, kui sinna panna rohelise tee pakike? Jah, roheliseks. Just nii muutub sind ümbritsev maailm seda värvi, mis värvi sa oled sügaval enda sees. Kui sa oled veel segaduses, hirmul ning kõhklev, lood sa just seda enda ellu juurde.

Missugused on külluse reeglid?

Täna kinnitavad pühamehed ning teadlased mõlemad, et meie alateadlikul meeleseisundil on otsene mõju sellele, mis meie elus toimub. Sellega on mõnikord raske leppida, sest paljude elud on hetkel keerulised, aga just nii see õnneks / kahjuks on. Me ise vastutame suure enamuse sündmuste eest, mis meie elus on. Jah, kindlasti lisandub meie kogemustele karmiline mõju, aga üldine trend on meie endi määrata.

Ei ole tähtis, kas sa tahad uskuda või mitte, aga me kogeme oma maailma väga pisikeses ulatuses võrreldes sellega, kui suur see tegelikult on. Kvantfüüsikud on viimase 100 aasta jooksul teinud hämmastavaid avastusi selle kohta, kuidas meie maailm tegelikult töötab. Mõned näited nendest on:

- Allpool tajutavat materiaalset maailma eksisteerib ainult energia, mis on kõikide võimaluste olekus. Meie teadvus on see, mis loob elujõuväljast mateeria;

- Mateeria loomine on otseselt sõltuv meie alateadlikust seisundist - kes me alateadlikult oleme, seda juurde loome;

- Meie olemasolevaid alateadlikke uskumusi peegeldab kõige paremini meie praegune elu. Kui siin on midagi, mis meile ei meeldi, siis järelikult usume hetkel millessegi, millesse me tegelikult ei taha uskuda.

See on väga tavaline olukord, kui inimesed ei teadvusta, et nad kardavad midagi, luues niimoodi hoopiski hirmule sarnast olukorda oma ellu juurde. Karm, aga tõsi.

Miks külluse reegleid raske rakendada on?

Oma kogemusele tuginedes ei juhtu asjad kolmel põhjusel:

1) Me ei ole valmis tegelikult muutuma

Me soovime midagi, aga ainult mõttetasandil. Meie maailm reageerib aga meie alateadlikule tasandile. Alateadlikku tasandit on aga väga keeruline muuta. Me peame muutma enda sisemist seisundit, mitte ainult mõtlema oma tahtmiste ja eesmärkide peale.

2) Me soovime ebareaalseid asju

Paljud nn edutreenerid ütlevad, et miks sa soovid ainult miljonit? Parem soovi miljard. Selle kaudu tekib inimestel illusioon, et see on võimalik ning nad jäävad ootama imet. Üldjuhul imesid meie maailmas ei juhtu.

100% kindel on aga see, et Elu liigub perspektiivis selles suunas, kuhu me ise enda sees teel oleme. Kuid need peavad olema reaalsed asjad. Kui sa oled eluaeg olnud palgatöötaja palgaga 8000 krooni, siis ära sea endale eesmärgiks teenida kohe miljon krooni. See on ju ebareaalne. Kust see raha niimoodi tekkima peaks? Me ei ela ju muinasjutus. Sea eesmärgiks teenida 15 000 krooni, ja asu tööle selle nimel.

3) Me soovime asju väga kiiresti

Mõnikord tahavad inimesed asju ebareaalselt kiiresti. Arvatakse, et kirjutan märkmikku, et tahan uut maja ning see peaks juhtuma 3 kuu jooksul. See võib tõesti nii juhtuda, aga tõenäoliselt mitte nii kiiresti. Kui inimene on aga valmis selle nimel tööd tegema "nii kaua kui vaja", siis ühel hetkel ta selle maja ka saab. Täna olen ma valmis selle väite nimel ka "mürki võtma".

Kuidas mõista külluse reegleid?

Et mõista külluse reegleid, on vaja alustada meie maailma mõistmisest. Kuna meie maailm peegeldab meile meid ennast, siis me peame uskuma ja usaldama, et maailm just töötab nii. Kõige parem viis seda usku tekitada on läbi kvantmaailma mõistmise. Kvanttasand on loomise tasand. Et luua midagi tahte kaudu oma ellu, on vaja aru saada, kuidas see protsess töötab.

Loe lisaks Kaido Pajumaa postitusi siit.

Autor: Tiive Murdoja, Kaido Pajumaa

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700