30. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Kuidas saab kahjustatud juus uue elu?

Juuste seisukorda mõjutavad mitmed protseduurid: blondeerimine, pidev sirgendamine, lokkimine, fööniga kuivatamine.

Eriti õrnad on heledaks värvitud juuksed, kuna neist on eemaldatud juuste enda pigment. Sellised kiharad on õrnakoelised, peenikese karvaga, kahused, tuhmid ja murduvad kergesti. Neid juukseid peetakse ekslikult kuivadeks – enamasti on tegu nõrkade juustega, mis vajavad niisutamise asemel hoopis lisatugevust ehk keratiini.

Mis on keratiin?

Keratiin on looduslik, mitte keemiline valk, nagu ekslikult arvatakse. Keratiini leidub meie juustes, küüntes ja nahas. Keratiin loob juustele välise kaitsekihi, parandades ja pehmendades neid. Keratiin moodustub kombineeritud aminohapetest. Seetõttu võib see tekitada tugeva kihi nagu nahapaksendid (või ka loomade kabjad) või siis pehme kihi nagu juuksed või nahk.

Meie juuksed, nahk ja küüned moodustuvad surnud keratiinirakkudest, mida keha uute rakkude tekkimisel välja heidab. Kui püüame hoida need surnud keratiinirakud heas seisukorras, toimivad nad kaitsekihina nende all olevatele õrnadele keratiinirakkudele. Mitmed tuhanded neist eemalduvad igapäevaselt ja seda protsessi võivad kiirendada erinevad tervislikud põhjused, näiteks psoriaas. Kui väline keratiinikiht saab kahjustada, on selle tulemuseks ebaterve välimusega juuksed. Olukorda saab parandada tervislikult toitudes, samuti on vajalik kasutada keratiini sisaldavaid juuksehooldustooteid.

Proovi seda...

Sa ei jõua juuksurisalongi, et lasta juustele keratiinihooldust teha? Meil on alternatiiv – Itaalia kaubamärgi Inebrya Ice Cream Keratin tootesari tugevdab, niisutab ja toidab juukseid sügavuti. Inebrya keratiiniga hooldussari taltsutab lokkis juukseid ja muudab kahused juuksed siidiseks ja pehmeks. Sobib täiuslikult keemiliselt sirgendatud, töödeldud ja kahustele juustele.

Sarja mõju baseerub kolmel põhikomponendil:

• Keratiin taastab juuksekarva tugevuse ja struktuuri;

• Keramiid pakub juuksekarvale välimist kaitset ja toidab juukseid sügavuti;

• Bambuseekstrakt toidab juuksenääpsu.

Lähem info: www.netshop.ee

Selle artikli ilmumist toetas:

[email protected]

Autor: Annika Matson, Gerli Ramler

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700