3. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Kuidas teha mitme tunni töö ära paari klikiga?

Kuu alguses jõuab igas ettevõttes kätte aeg, mil välja tuleb saata lugematu hulk arveid, teavitusi ning kirju. Kas ka Sinu jaoks on kirjade voltimine, ümbrikustamine ja margikleepimine tüütu töö ning leiad, et saaksid oma aega paremini kasutada?

Üksluise töö teeb Sinu eest ära Kirjakeskus, mille abil saad paberkandjal edastatavad kirjad ilma vaevata saata teele otse arvutist.

Praegu näeb Sinu tööpäev kuu alguses välja ehk selline: prindid välja pataka kirju, voldid need hoolikalt kokku, paned ümbrikusse ning lisad margid. Tulemuseks on virn pabereid ning asjatult raisatud aeg ja vaev. Kirjakeskuse abil saab kogu selle töö teha ära vaid paari klikiga. Sinu ülesandeks kirjade saatmisel jääb ainult kirjade vormistamine ja üleslaadimine veebikeskkonda. Seejärel prinditakse need Eesti Postis välja, pannakse korrektselt ümbrikusse ja toimetatakse adressaadini.

Kirjakeskus võimaldab saata nii rahvusvahelisi kui ka Eesti-siseseid lihtkirju ning ka tähtkirju, mis toimetatakse saajale kätte allkirja vastu. Uudne viis tähtkirja saatmiseks on e-tähtkiri. See on igati võrdväärne paberkandjal edastatava tähtkirjaga, vahe on vaid kohaletoimetamise kiiruses: kiri jõuab saajani minutitega ning seda saab mugavalt saata ja vastu võtta veebikeskkonnas.

Kuidas lihtsustab Eesti Posti Kirjakeskus Sinu tööd?

http://www.youtube.com/watch?v=uyCkSdD4vzg

Sul on pidev ülevaade väljasaadetavast postist. Saad kiirelt kontrollida, kas kiri on juba välja saadetud või vastu võetud ning millisele aadressile see toimetati. Vajadusel saad sama kirja paari hiireklikiga uuesti välja saata. 

Kommenteerib Mari Sauga, ETK Finants AS teenindusjuht: „Kirjakeskuse kasutamine loob võimaluse kliendile täpselt öelda, millal ning mis aadressile tema kliendikaart välja on saadetud. Aega säästev ja kulusid kokku hoidev  lahendus on saata tähitud kirjade asemel  ID- kaardi kasutajatele reaalajas jälgitavaid e-tähtkirju.“

Hoiad kokku aega. Enam ei pea Sa vaeva nägema ja paberkirju voltima, ümbrikustama ja margistama, samuti ei pea aega kulutama postkontori külastuseks. 

Kommenteerib Reini Rätsep, Tallinna Ülikooli kantselei spetsialist: „Nüüd saame ühe nupuvajutusega kirjad teele saata ning nende staatust jälgida. Tänu sellele saame rohkem pühenduda oma põhitegevusele, nii et olen valmis soovitama Kirjakeskuse kasutamist kõigile.“

Kasutamine on lihtne. Kirjakeskuse kasutuselevõtmine ei nõua erioskusi, investeeringuid ega lisaprogramme. Piisab ligipääsust arvutile või nutitelefonile ja internetile.

Kommenteerib Karin Plakk, Emajõe Veevärk pearaamatupidaja: „Enam ei pakita iga kuu alguses meie kontoris arveid ümbrikutesse, vaid need  saadetakse ühtse failina teele. Koostöös Eesti Postiga on nüüd meil asjaajamine mugavam ja lihtsam, kliendil info käes kiiremini.“

Kirjakeskus kasutamine on sama turvaline, kui internetipangas toimetamine. Võid olla kindel, et võõras silm kirjade sisu ei näe, kuna kogu protsessi käigus tegelevad nendega masinad.

Kommenteerib Jane Rumjantseva, Tartu kohtutäitur: „Kirjakeskuse eeliseks on kirjade kiire ja turvaline kohaletoimetamine, mistõttu kiireneb kogu infoliikumine. Oluline on see, et e-tähtkirja saatmisel on täpselt näha vastuvõtja isik, isikut on võimalik ära siduda saadetud kirja sisuga ning võimalik on jõuda ka inimesteni, keda nende postiaadressilt kätte ei saa. Minu kogemus näitab, et e-tähtkirja kättesaamist kinnitav staatus on juriidiliselt samaväärne pabertähtkirjaga.“

Mais tähistas Kirjakeskus esimest sünnipäeva. Selle aja jooksul on Kirjakeskuse vahendusel saadetud enam kui 160 000 kirja ning aastaga on pälvinud Eesti Posti elektrooniline kirjade saatmise keskkond juba 300 ettevõtte usalduse, kes igapäevatööd ilma Kirjakeskuseta enam ette ei kujuta.

Kirjakeskusega liitumiseks saada oma ettevõtte kontaktandmed aadressile [email protected] või helista telefonil 1661. Samuti saab liitumisankeeti täita Eesti Posti veebilehel.

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700