Autor: Sekretär.ee • 21. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3 nõuannet cateringi tellimiseks

Mida täpsemalt sa oma soove väljendad, seda lihtsam on erinevate catering-firmade pakkumisi hiljem võrrelda.
Foto: Soolo Catering
Peo õnnestumiseks ei piisa vaid säravast eeskavast või kaasahaaravatest seltskonnamängudest – kulisside taga nõuavad peent timmimist sada märkamatuks jäävat pisiasja, nende hulgas sageli nii elementaarsena näiv, samas nii oluline – toit. Soolo Catering annab peokorraldajale kolm nõuannet stressivabaks cateringi tellimiseks.

Ole pakkumist võttes konkreetne

Catering-firmalt ürituse jaoks pakkumist võttes ära unusta päringusse lisada infot selle kohta, mis on peo toimumise koht, kuupäev, alguse ja lõpu kellaaeg, külaliste arv ning kas tegemist on püstijala- või lauas istumise üritusega, aga ka seda, mis laadi üritusega on tegemist – kümnetunnine pulm, pidulik vastuvõtt, konverentsilõuna või grillipidu. Sellest sõltub nii pakutava toidu valik kui kogus. Mida täpsemalt sa oma soove väljendad, seda lihtsam on erinevate catering-firmade pakkumisi hiljem võrrelda.

Oska pakkumisi võrrelda

Kindlasti ei saa cateringi pakkumisi võrrelda ainult hinna põhjal. Kui oled pakkumised kätte saanud, süvene pakutud toitude sortimenti (mitut eri nimetust on pakutud ning kas ja kui palju on valikus poolfabrikaate – näiteks sügavkülmutatud ja siis õlis küpsetatud tooteid, või otse vaakumpakendist või konservipurgist vaagnale pandavaid tooteid – või on pigem tegemist käsitööga), kogustesse ning kindlasti ka sellesse, kas näiteks alkoholiklaasid, riidest salvrätid ning laudlinad on hinna sees või tuleb nende eest eraldi renditasu maksta. Samuti tasub tähelepanu pöörata sellele, kui palju maksab teenindajate töö lisatund juhul kui pidu venib ettenähtust pikemaks. On oluline, et toidugrammid oleks arvestatud vastavalt peo kestusele – pole midagi piinlikumat kui see, et toit saab otsa ammu enne seda kui lõpeb pidu.

Küsi vajadusel nõu

Kui pakkumisega tutvudes tekkis küsimusi, ära pelga catering-firmaga ühendust võtta ning asjad üle täpsustada – kuigi pikaajalise kogemusega firmale võib reeglina ka pimesi lootma jääda, sest kliendi ootusi osatakse kogemuste põhjal ka ilma sõnadeta aimata, ei eelda me kliendilt, et ta on cateringi  alal spetsialist. Nõustame hea meelega nii sortimendi kui ürituse ajakava osas, ning kohandame pakkumist vastavalt kliendi soovidele ja eelarvele – esimene saadetud pakkumine ei ole tingimata lõplik! Kui pakkumine tundub kallis, tasub mõelda sortimendi (mitte kunagi koguste!) vähendamisele või muutmisele, ürituse lühendamisele või varasemale kellaajale tõstmisele (õhtuse ürituse puhul), kohvipauside puhul portselannõude asemel ühekordsete nõude kasutamisele.

Lõuna-Eestis asuv Soolo Catering on juba 1992. aastast pakkunud kvaliteetset catering-teenust sünnipäevadeks, pulmadeks, peiedeks, grillpidudeks, piknikuteks, jne. Neilt on võimalik tellida toitlustamisteenus ka konverentsideks, seminarideks, väliüritusteks.

Vaata lisainfot ja küsi pakkumist www.soolocatering.ee.

Soolo Cateringi näidismenüüd suvisteks grillipidudeks:

Hõljudes  suvesse (maksumus kümnele: 100 eurot)

See pakkumine on just neile, kes enne suure suve saabumist rammusatest roogadest suure ringiga mööda soovivad käia – värske ja kerge, süümepiinadeta nauding!

Grillimiseks: kana keefirimarinaadis või tšilli-meemarinaadis, 400 g/in

Salat: värske salat feta juustuga, 150 g/in

Suupistevalik: lõhetarretis, sushi sojakastmega, pasteedi-peedisuupiste, kanagrilltikud,  aedviljarullid, aedviljad jogurti-dipikastmega, 200 g/in

Magus: marja-kohupiimakook, 100 g/in

Kui, siis juba! (maksumus kümnele: 100 eurot)

Pakkumine neile, kes kalorite arvust enam usaldavad head maitset – klassikalised hitid, mis panevad naudingust mõmisema!

Grillimiseks: sealiha klassikalises või punases marinaadis, lisandiks omavalmistatud naturaalne ketšup, kokku 450 g/in

Salat: pidulik kartulisalat või singi-köögiviljasalat, 200 g/in

Suupistevalik: lõherullid, täidetud munad, pasteedipallid Saaremaa juustuga, ingveri-kanavardad, marineeritud karbonaad, singirullid juustu-küüslaugutäidisega, tuuletaskud seenekreemiga, 200 g/in

Magus: vaarika-toorjuustukook, 100 g/in

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700