Autor: Sekretär.ee • 7. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksklusiivsed kunstipeod Tallinn Art Space galeriis pakuvad nii glamuuri kui kultuuri

Kui soovid, et sinu äri- või erapidu mäletatakse kaua ja meenutatakse suurelt, korralda oma üritus – aastalõpupidu, tooteesitlus, üllatusõhtu äripartnerile või sõbranna sünnipäev – inspireeriva kunstipeona uues Tallinn Art Space kunstigaleriis. Pildil on lauad kaetud pidulikuks õhtusöögi galaks.
Foto: Tanel Rannala
Kui soovid, et sinu äri- või erapidu mäletatakse kaua ja meenutatakse suurelt, korralda oma üritus – aastalõpupidu, tooteesitlus, üllatusõhtu äripartnerile või sõbranna sünnipäev – inspireeriva kunstipeona uues Tallinn Art Space kunstigaleriis.

Tallinna südames Maakri tänaval kokku ca 250-l ruutmeetril laiuv Tallinn Art Space graafikakoda ja galerii on kui kaasaegne pühakoda, kus kohtuvad elav kunst ja karm ärimaailm, särav glamuur ning loov inspiratsioon. „Kõik see kokku pakub ohtralt emotsiooni,“ kinnitab innovaatilise galerii asutaja ja loovjuht, kunstnik-galerist Jaak Visnap sekretär.ee’le.

14 aastat tagasi Eesti Litograafiakeskuse rajanud Jaak Visnap asutas ca aasta eest uudse kontseptsiooniga kunstigalerii otse Tallinna südames enda sõnul ühel põhjusel – tuua kunst rahvale lähemale, äärelinna hipsterite ja kunstnike siseringi nišist tulede säras city äri- ja elu tuiksoonele. Et kunstigaleriis pulbitseks melu ja kõliseksid veinipokaalid igapäevaselt, mitte ainult näituste avamistel: „Tallinn Art Space’i üks suurem eesmärk on, et Eestis oleks euroopalik ja kaasaegne kunstiturg ja kunstitarbimine. Et inimesed käiksid julgemalt näitustel, ja just – ka pidutseksid kunstigaleriis. Harjuksid originaalkunsti koju seinale või (äri)kingiks ostma, avastades, et selleks ei peagi olema miljonärist eakas kunstikoguja.“

Visnap tõdeb, et läbi elitaarsete kunstipidude ongi juba kunsti- ja ärimaalima vahel tekkinud n-ö ühendav link. "Meil on käinud mitmeid pankureid-pintsaklipslasi, kellega on läbi kunsti tekkinud omamoodi sõprus.“

Pidu kunstisaalis – emotsionaalne, inspireeriv, meeldejääv

Iga kunstisaalis toimunud üritus on originaalne ja unikaalne – täpselt nagu kunst, mida galeriis eksponeeritakse. Kontseptsioon ja rõhuasetus sõltub peo tellijast – kes tahab rohkem pidu ja glamuuri, kes kunsti ja kultuuri.

„Üks hea kunstipidu koosneb lisaks nagunii olemasolevale loomingulisele atmosfäärile mitmest komponendist: heast kunstist, muusikast, söögist-joogist, seltskonnast. Eriti hästi sobib kunstipeole džäss – elav muusika ja elus kunst paneb ka inimesed elama. Tekitab häid mõtteid ja eufooriat. Vahest piisabki vaid ühest võimsast kunstipeost ja kogu kollektiiv või sõpruskond on uue energiaga laetud ja loominguline. Tõstab kodus mööblit ringi ja viib kontoris lennukalt uusi ideid ellu.“

 Kaasaegse kunsti näitus-müük.

 Meeldejäävaid kunstipeod, era- ja firmaüritused; inspireerivad workshop’id jne.

 Korporatiivseid ärikingid eritellimusel.

Aadress: Maakri 19/21, Tallinnwww.tallinnartspace.comwww.facebook.com/TallinnArtSpace

Koduleht:

FB:

Lisainfo: +372 5560 4631

TAGASISIDE

Tallinn Art Space toob Eesti 21. sajandi rahvusvahelisse kunstimaailma

Tallinn Art Space’is korraldas rohkelt kõneainet pakkunud isikunäituse-kontsertshow, millest on TV3-s valmimas ka dokfilm, kuulsaim Eesti päritolu kunstnik maailmas, Ameerikas unikaalset Kostabi World’i omav kunstnik-helilooja Kalev Mark Kostabi. „Olen vaimustuses Jaak Visnapist kui litomeistrist ja Tallinn Art Space kunstikeskusest – ühelt poolt valdavad nad vanas (kivi)trükikunstis peituvaid võimalusi, kasutades samas osavalt ära ka tänapäeva sotsiaalmeediat, interneti võimalusi ja telešõud. See viib Eesti rahvusvahelisse kunstimaailma ja 21. sajandisse, samal ajal eksponeerides traditsioonilist käsitööd-trükikunsti. Oli suur au teha Tallinn Art Space`is näitus, korraldada kontsert ja lindistada esimene Eesti versioon Kostabi Show`st Tallinnas 2015. aastal. Ootan galeriiga kindlasti ka tulevikus koostööd.“Riivo Antoni sõnul toob Tallinn Art Space kunsti inimesele lähemale ning raputab arusaamist, et kunst on kaugel ja tavalisel inimesel selle juurde asja ei ole. Tallinn Art Space’i kunstipidude raames on võimalik igal inimesel saada osa loomeprotsessist ning avastada endas uut inspiratsiooni. Hea võimalus pidutseda nii nagu Sa sooviksid, et Su lapsed pidutseksid – kultuurselt.

Hea võimalus pidutseda nagu sooviksid oma lastelt – kultuurselt

Juhtimiskonsultatsiooni ettevõtte Civitta Eesti juht

Tallinn Art Space galerii n-ö tagatoas keerutab plaate DJ Onu Bella.
Foto: Tanel Rannala

Kohapeal on olemas ka kogu vajalik tehnika alates projektoritest-ekraanidest ametlike esitluste tarbeks lõpetades erivalgustuse, tossumasina ja diskoripuldiga lõbusamateks õhtuteks. Ja loomulikult loomevahendid, et kunstipeol ka ise väikestviisi suurt kunsti teha. Erilist tähelepanu pälvib kesk kunstisaali trooniv massiivne litopress: „Õpetame litograafia (kivitrükk) saladusi, anname kätte lõuendid ja pintslid. Õhtu jooksul mõeldakse välja teema ja värvid, mis sobivad näiteks ettevõtte sümboolikaga. Enamasti maalitakse ühiselt üks suur pilt. On valminud teoseid natüürmortidest ägedate abstraktsete maalideni. Juurde räägime harivat infot – mis on koopia, mis originaal, kunstist üldiselt. Oleme pidudele kutsunud ka professionaalseid kunstnikke, et inimesed saaksid uusi tutvusi-teadmisi ja mis põhiline – näeksid elavat kunstnikku! Samas on meil esinenud ka näiteks eurolaulikud Elina Born ja Stig Rästa, kontserdi andnud Chalice, DJ-na plaate keerutanud Onu Bella,“ loetleb Visnap galerii n-ö seinast-seina lisavõimalusi.

Kunstipeost saadav emotsionaalne väärtus toob ettevõttele tagasi nii sisekliimas kui töövõitudes: „On ettevõtteid, kus töötavad mitmed-kümned inimesed koos ja nad ei tea teineteisest tegelikult mitte midagi. Läbi loomingulise (ühis)tegevuse kunstipeol, kus saab rääkida põhimõtteliselt kõigest, õpid ka oma kolleege tundma. Pidevalt räägitakse sellest, et peame olema loovad. See surve on olemas nii ühiskonnas üldiselt kui ettevõtluses. Aga kust see loov idee tuleb, kui ollakse pidevas stressis. Sestap tahamegi mõnusas tšillis meeleolus anda inimestele inspiratsiooni, uusi ideid, arendada loovust. Mulle tundub, et meie galerii on nagu kaasaegne pühakoda. Kus on valged avarad ruumid, mõnus valgus, hea energia. Kõik muu vajaliku (muusika, esinejad, söögid-joogid) saab ise kaasa tuua või galeriiga koostöös juurde tellida.“

Avatud uste ja meelega kunstigalerii asutaja tunnistab, et parim tagasiside talle endale on, kui inimene enam ei ütle „ma ei saa kunstist aru“ vaid astub edaspidi juba igasse galeriisse enesekindlalt sisse, pelgamata näida elevandina portselanipoes: “Ühistegevuses on tulnud välja nii varjatud andeid kui hirme. Lapsepõlve traumad, kui kuskil kuri õpetaja on öelnud, et sa ei oska joonistada vms, mille tagajärjel on inimene kogu elu käinud ringi teadmisega, et kunst on midagi sellist, milleni tema ei küüni ega mõista. Tegelikkuses piisab ühest toredast õhtust, mis annab uue maailmavaate. Just positiivne emotsioon, uued teadmised, avardunud maailmavaade ja inspiratsioon on see, mida me Tallinn Art Space’is oma kunstipidudega pakume.“

"Piisab ühest võimsast kunstipeost ja kogu kollektiiv on uue energiaga laetud ja loominguline. Tõstab kodus mööblit ringi ja viib kontoris lennukalt uusi ideid ellu."

Kunstipeol saab ka ise kunsti teha.
Foto: Tanel Rannala

VÄÄRT IDEED

…mainekujunduseks

Kunstigaleriis toimuv turundusüritus tõstab ettevõte mainet, andes selge sõnumi: oleme avatud, loovad, väärtustame Eesti kultuuri ja kunsti. Mis võiks olla parem idee, kui tuua oma välismaalasest äripartner, miks mitte ka kohalikust vene kogukonnast, elava Eesti kunsti juurde just läbi elitaarse ja originaalse kunstipeo. …unikaalseks ärikingiks

Professionaalne originaalkunst ei kaota ajas väärtust, pigem vastupidi. Kinkides kaasaegset kunsti, toetad ühtlasi Eesti kunsti jätkusuutlikust ja maailmagaleriidesse jõudmist. Läbimõeldud originaalkunst ärikingina ei rända reeglina sahtlisse peitu vaid eksponeerimiseks seinale, olles emotsioonina kliendil-äripartneril alati silme ees ja meeltes. Telli korporatiivkingiks kolleegevõi koostööpartnereid ühendav temaatiline graafikaseeria või maal, millele annab lisaväärtust ühine ja/või oma silmaga nähtud loomeprotsess galeriis. …üllatuspeoks

Korralda kunstisaalis üllatuspidu, kus peo peakangelane saab seinalt ise kingituse valida või valmib õhtu jooksul sõpradega ühiselt tehtud kink maali või litograafia ehk kivitrüki näol.

Võimalused ja hinnad

Tallinn Art Space eksponeerib ja müüb professionaalset graafikat, maali, aga ka klaas- ja metalltaieseid jne, esindades kunstnike põlvkondade üleselt – alates äsja EKA lõpetanud tõusvast tähest kuni vanameister Jüri Arrakuni. Kunsti saab osta nii seinalt kui eritellimustega (korporatiivkingiks temaatilised graafikasarjad, maalid jms).

Pildi hinnad algavad 200 eurost, raamituna 350 eurost. Tallinn Art Space võõrustab pidusid alates lapse sünnipäevast erinevate firma- ja erapidudeni nagu kontsert, esitlus-seminar, pidulik gala-õhtusöök, üllatuspidu jne.

Galerii mahutab 80-90 inimest, istudes ca 60 inimest. Kuna galerii asub Tallinna südalinna äritänava hoones, kus ei ole eluruume, on kinniste pidude aeg piiramatu.

TALLINN ART SPACE

-  Kaasaegse kunsti näitus-müük.

-  Meeldejäävaid kunstipeod, era- ja firmaüritused; inspireerivad workshop- ’id jne.

-  Korporatiivseid ärikingid eritellimusel.

Aadress: Maakri 19/21, Tallinn

Avatud: 11.00-19.00

Koduleht: www.tallinnartspace.com

Online uudised: www.facebook.com/TallinnArtSpace

Küsi lisainfot: +372 5560 4631

HEA TEADA!Jaanuari lõpuni on Tallinn Art Space galeriis näitus-müük „Uusimat Eesti graafikat“.

Esindatud on Kalev Mark Kostabi, Leonhard Lapin, Jüri Arrak, Hardi Volmer, Maarit Murka, Jan Kaus, Björn Koop, valgustid klaasikunstnik Eili Soonelt jpt.

Tekst: Kadi Viljak

Pidulik õhtusöögi gala Tallinn Art Space kunstigaleriis.
Foto: Tanel Rannala
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700