Autor: Sekretär.ee • 7. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 põhjust, miks teha silmade laseroperatsioon Eestis

Oled mõelnud teha laseroperatsiooni ja vabaneda prillidest. Teenusepakkujaid on mitmeid, osad neist ka lähiriikides. Aitame Sind viie olulise meelespeaga, mida silmas pidada, kui kaalud operatsiooni tegemist väljaspool Eestit.

ESIMENE meelespea: HIND

Kuna laseroperatsioonide tehnoloogia on aastate jooksul pidevalt arenenud, siis on patsiendil täna mitmeid häid valikuid ja hinnad on soodsamad kui varem. Ei maksa end eksitada lähiriikide teenusepakkujate hinnakampaaniatest! Eesti turul on hinnad tegelikult soodsamad ja väljaspool Eestit lisanduvad patsiendile ka mitmed reisimisega seotud peidetud kulud: transport, majutus, toitlustus.

TEINE meelespea: REIS

Laseroperatsioon koosneb enamasti kolmest etapist: eeluuring, operatsioon ja järelkontroll. Seega peab patsient käima arsti juures kokku vähemalt kolm korda. Kui arst asub väljaspool Eestit, tähendab see kohe kolme pikemat reisi. Lisaks tasub alati küsida, miks pakutakse patsiendile ainult ühte järelkontrolli kui normiks on enamasti kolm.

KOLMAS meelespea: RISK

Tüsistuste ja probleemide korral on vaja tagasi pöörduda sama arsti juurde, kes tegi operatsiooni. Kui probleemid on tõsised, tähendab see kõrgendatud riski silmadele ja reageerima peaks samal päeval. Kui kiiresti jõuab patsient arsti juurde, kes asub sadade kilomeetrite kaugusel? Lisaks võib probleemide puhul kaasneda mitu lisavisiiti, mis omakorda tähendab lisareise.

Nelja meelespea: EMAKEEL

Kui operatsiooni eel või ajal tekib patsiendil täiendavaid küsimusi, on muidugi kõige parem lahendada need mõlemale poolele arusaadavas emakeeles. Küsimus on ju ikkagi silmade tervises ja teenuse ohutuses - kas on mõistlik riskeerida nii tähtsa protseduuri juures emakeele erinevustest tulenevate arusaamatustega?

Viies meelespea: TAUST

Eesti silmakirurgide taust ja kogemus on kergesti kontrollitav. Kuna silmakirurgid on enamasti oma valdkonnas aktiivsed professionaalid, siis leiab meediast nende kirjutatud artikleid ja nendega tehtud intervjuusid. Selline taustauuring aga ei ole enamasti keelebarjääri tõttu võimalik väljaspool Eestit tegutsevate arstide kohta.

Soovid teha laseroperatsiooni? Tule eeluuringule Silmalaserisse! Laseroperatsioon alates 900€. Operatsioone viivad läbi Eesti tippsilmakirurgid Dr Kai Noor ja Dr Harras Mölder.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700