Autor: Elinor Toming • 27. oktoober 2020

Kas tiimiürituseks on praegu hea aeg?

Peale kuuma suve ja sooja varasügist on kohal märjemad ning jahedamad ilmad. See aga ei välista meeskonnategevusi õues ega sega põnevat seiklemist. Praegu on just õige aeg osakondadele ja tiimidele sügis- ning juba ka jõulupäevade tegevusi planeerida. Tuleb olla lihtsalt leidlik.

Praegu on olulisem kui kunagi varem tugeva meeskonnatunde loomine ja hoidmine

Viirus COVID-19 tundub olevat uus normaalsus, mille olemasoluga peame õppima elama. See olukord on tekitanud paljudes inimestes stressi ja depressiooni, ajanud lahku meeskondi ning pannud inimesi liikuma ettevõtete vahel. Tugeva meeskonna- ja ühtsustunde hoidmisele see kasu ei too. Samas ei tohi elu seisma jääda. Seega tuleb mõelda, kuidas tiimiliikmeid omavahel taaskord liita.

Meie meeskonnamängude valikus on hulk sobivaid valmistooteid ja vajadusel saame luua ettevõtte põhise seikluse nii, et suured grupid kokku puutuks.

Turvalised meeskonnategevused sügisel ja talvel

Välitingimustes tegevused on alati turvalisemad. Vihm, tuul ega lumi ei sega meie meeskonnamängude läbiviimist. Oluline on kõiki osalejaid aegsasti informeerida, et tiimiüritus toimub õues - nii teavad kõik õigesti riietuda.

Paljudes meeskonnamängudes kasutame ka tahvelarvuteid. Oleme need pannud turvalistesse kaitsekottidesse ning see teeb seadmed vihma- ja kukkumiskindlateks. Seega vihm ei sega seiklust!

Populaarseimad ja “veekindlaimad” sügismängud on Faks peakontorist ja NoEasyDay. Mõlemat meeskonnamängu saab mängida ka pimedal ajal, kuna kõik osalejad saavad kasutada LED pealampe. Põhimõtteliselt on ka kehva ilmaga sobivad kõik meie nutiorienteerumisel põhinevad seiklusmängud.

Kui aga on plaanis välitingimustes suuremat meeskonnaüritust teha, siis selleks sobivad hästi mängud Raharalli ja Suur aardejaht. Need on suuri väljakutseid pakkuvad mängud, kus ühtne ja toimiv meeskond annab võiduks eelise.

Kui suured grupid omavahel kokku puutuvad? Kas kõik osalejad peavad olema ühes linnas?

Tahvelarvutitega mängides on osalejad jaotatud 4-8 liikmelistesse tiimidesse. Gruppide liikumist on võimalik ajastada nii, et tiimid omavahel kokku ei puutu. Sellise lahenduse puhul võivad osalevad grupid olla laiali suisa üle Eesti. Seega on tegemist väga turvalise ja samas meelelahutusliku ning õpetliku tegevusega. Alati saavad parimad autasustatud. Soovi korral võime tseremoonia korraldada üle veebi. Vajadusel saame päeva alguses korraldada osalejate tervisekontrolli (temperatuuri mõõtmine).

Lõbus meelelahutus kolleegide ja sõprade seltsis

Turvalisem on vabal ajal ümbritseda ennast inimestega, kellega igapäevaselt niikuinii lävid – pere, kolleegid ja lähedased sõbrad. Seega ägedad väljasõidud, matkad, seiklusmängud nendega on igati soositud ettevõtmised. Eriti kui on tegemist õues toimuva üritusega. Suured avalikud üritused ja pubid on kohad, kus kokkupuude võõrastega on suurem ja hiljem on raskem lähikontakte tuvastada.

Kuidas lahendada suurettevõtte turvaline meeskonnapäev?

Üritusturundusettevõtte Frank Events asutajaliige Leho Luukas kommenteeris olukorda: “Täna oleme olukorras, kus on hulk ettevõtteid, kes soovivad korraldada õpetliku sisuga meeskonna motivatsiooniüritust, kuid kardetakse suuri kogunemisi. Nii oleme koostöös 360 KRAADI meeskonnaga leidnud mitmeid erinevaid mänge ja lahendusi, kuidas isegi 300 inimesega organisatsiooni meeskonnaüritust hästi ära planeerida.”

Vaata hiljuti toimunud meeskonnnaürituse kokkuvõttevideot

Koolitused, õlapatsutused ja kiidusõnad, tiimiga lõunalauas ühine naljatamine, võistlused kolleegide vahel ning muud heategevuslikud ettevõtmised on eduka ja ühtehoidva tiimi jaoks vajalikud sammud.

Praegu tuleb olla loov ja leidlik, et meeskonnajuht suudaks kõiki neid olulisi nüansse pakkuda.

Millised on edasised sammud?

Kui sinu ettevõte või tiim vajab ühte korralikku meeskonnategevust ja motivatsioonisutsakat, siis uudista ringi meie kodulehel www.360.ee ja personaalse pakkumise jaoks saada päring [email protected]. Kui aga soovid oma väiksema seltskonnaga toreda seikluse ette võtta, siis palju toredaid seiklusmänge leiad meie e-poest pood.360.ee.

Suurema ürituse täislahenduspakkumise saamiseks vaata ringi Frank Eventsi kodulehel www.frankevents.ee või saada päring [email protected].

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700