Üritusturundusfirmade TOP: keerulised ajad, kuid tunneli lõpus paistab valgus

Kahekümne suurema üritusturundusfirma käive kahanes aastaga 15% võrra. Koondkasumist sai kahjum. Ehkki jooksva aasta tulemused tulevad veel langevas noodis, näitavad märgid, et lähikuudel läheb paremaks.

Käibe järgi üritusturundusfirmade turuliider Event Masters teenis mullu omale veidi käibelisa, kuid kaotas enamiku kasumist. Ettevõtte juht ja omanikeringi kuuluv Kaie Mamontov kommenteeris, et ausalt öeldes tulemused ootustele ei vastanud. "Tõmbasime pidurit liiga hilja ja kulud olid liiga suured," selgitas ta.

Jooksvalt aastalt ennustab ta kuni 40% käibe- ning 50% kasumilangust. Töö maht on tänavu vähenenud, aga tema sõnul paistab, et alates suvest on maht tõusuteel. "Arvestame sellega, et pigem läheb paremaks kui halvemaks. Teeme kõvasti tööd ja hoolitseme nii klientide kui ka enda kasuminumbrite suurenemise eest," lisas Mamontov.

Marketing Communication Alliance OÜ selle aasta eelarve pandi kokku vähem konstruktiivsemalt. "Eelarve oli kümmekond protsenti väiksem kui eelmisel aastal, aga üldiselt oleme rahul," rääkis firma tegevjuht Rika Soopa.

Kehva aja kiuste on siiski ka kasvajaid. Näiteks peamiselt Põhjamaade turule orienteeritud Baltic Event Service teenis käibele enam kui poole lisaks. Tõsi, ambitsioon oli tegelikult veelgi suurem - firma lootis aastaga käibe enam kui kaks ning kasumi 2,5 korda suuremaks kasvatada.

Kasumile teenis mullu enim lisa aga Kuusk OÜ, 40% võrra - 12,7 mln krooni juures ligi 470 000 krooni. Jooksvalt aastalt Aivar Kuusele kuuluv firma mullusega võrreldes tagasihoidlikumat tulemust ei luba.

Millega praegusel turul sektoris kasumlikult tegutseda ja kasumit teenida? "Mõttekas on pakkuda lihtsaid ja geniaalseid lahendusi, millele otsa vaadates kohe rahanumber ei kangastu," leidis Mamontov.

TOP

Koht, firma nimi
1. Marketing Communication Alliance OÜ
2. Kuusk OÜ
3. Üritusturundus OÜ
4. Baltic Event Service OÜ
5. East Express OÜ
6. Momentum - Elamusstuudio Moes OÜ
7. Event Masters OÜ
8. Fiesta Service OÜ
9. Broadline OÜ
10. ProMaMa OÜ
11. WOW Events OÜ
12. Kadrimardi OÜ
13. Teamart Promotions OÜ
14. Orangetime Event OÜ
15. Pulp OÜ
16. Valge Maja OÜ

Andmed polnud kättesaadavad
Agentuur Moskiito OÜ
Brümmel Kanepi Pirita AS
Restling Event OÜ (pankrott rauges)

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara