Pikad tunnid arvuti taga kipuvad elu kallale

Inimesed, kes veedavad vabatahtlikult või sunnitult pikki tunde arvuti taga, paneb ohtu oma tervise või elugi, selgub uuringuorganisatsiooni British Journal of Sports Medicine´i viimasest uuringust.

Pikk istumine soodustab ülekaalu kogumist, mis omakorda loob soodsa pinna infarktile, mis võib lõppeda ka surmaga. Isegi kui kaaluga ei ole probleeme, toob lihaste jõudeolek organismis kaasa kahjulikke mõjusid, vahendas Yahoo.

"Pärast nelja tundi istumist hakkab keha ajule kahjulikke signaale saatma," kommenteeris Rootsi Spordi- ja Terviseteaduste koolist Elin Ekblom-Bak tulemust ja tuletas ühtlasi meelde, et neli tundi on periood, mille jooksul lõpetavad kehas tegevuse glükoosi- ja rasvatasemeid reguleerivad geenid.

"Inimesed peaksid end liigutama, sest sel on palju kasulikke mõjusid," kommenteeris Bak. "Kontoris peaks aga istumist liikumisega vaheldama. Näiteks kolleegile e-kirja saatmise asemel tõuse laua tagant püsti ja mine ta juurde."

Uuring ütleb ka, et regulaarne kehaline aktiivsus ei ole piisav tasakaalustamaks pikki tunde laua taga. Tim Armstrong, liikumisekspert, kommenteeris, et kasulikum oleks päevased harjutused jagada päeva peale, mitte teha need vaid ühe treeningu jooksul.

Teadlaste hinnangul on parim lahendus ikkagi istumistunde väikese kehalise liikumisega vaheldada, see hoiab keha erksa.

Erinevate uuringute põhjal veedavad näiteks ameeriklased ligi poole oma päevast istudes.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara