Autor: Rivo Sarapik • 29. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millised dokumendid tuleb registreerida?

ÄP Käsiraamatute foorumi lugeja küsib: asjaajamiskord ütleb, et asutus on kohustatud registreerima dokumendiregistris ülesannete täitmisel loodud ja saadud dokumendi. Kas on olemas nimekiri, millised dokumendid tuleb kindlasti registreerida?

Vastab SA Kutsekoda assistent Irma Estra.

Jah, on küll. Sellesama Asjaajamiskorra ühtsed alused § 18 järgi kuuluvad registreerimisele järgmised dokumendid:

- organisatsioonis koostatud ja allkirjastatud õigusaktid

- protokollid ja aktid

- lepingud

- saabunud ja väljasaadetavad kirjad, avaldused, märgukirjad, teabenõuded

- suulised teabenõuded, mida ei täideta viivitamata

- asutusele tema valitsemisalas või halduses oleva asutuse, struktuuriüksuse, ametniku või töötaja poolt esitatud aruanded, selgitused, seletused ja muud dokumendid, kui nende esitamise nõue tuleneb õigusaktidest või on vajalik menetluses oleva asja lahendamiseks.

Esita oma küsimus Äripäeva Käsiraamatute Foorumis .

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700