13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas olla tööl õnnelik?

Tööl õnnelik olemise saladus peitub selles, kui rahul on inimene oma eluga üldse, selgus uuringust.

Inimesed, kes ei ole oma eluga rahul, ei ole seda tõenäoliselt ka oma tööga, vahendas Livescience Ameerikas tehtud uuringut.

 

"Hindasime neid faktoreid kahel ajahetkel, et leida side töö ja eluga rahulolu vahel," kommenteeris meta-analüüsi juhtinud psühholoog Nathan Bowling Wright State´i ülikoolist.

Uurijad püüdsid leida vastust küsimusele "Kui inimesed on rahul oma tööga, kas nad on siis üldiselt eluga rahul? Või vastupidi"

 

Bowling ja ta kolleegid uurisid töörahulolu eri põhjuseid - rahulolu töö endaga, ülemustega, kolleegidega, palga ja edutusvõimalustega - ning vaatlesid nende seoseid inimese subjektiivse rahuloluga. Uurijad leidsid, et need kaks seisundit on tihedalt omavahel seotud. Selgus, et eluga rahuloluga kaasnev rahulolu tööga on üksteisest mõjutatud. Vastupidi, ehk rahuldust pakkuv töö toob rahulduse ka ellu, sidet ei täheldatud.

 

"Samas, selle kõige teine pool on, et need, kes on üleüldiselt rahulolematud ja püüavad õnne töölt leida, ei pruugi ka tööst rõõmu tunda. Samuti ei tõsta nad tööl oma üldist rahulolu."

Autor: Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700