26. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Video-cv aitab sobiva inimese kiiremini leida

Video-cv nõude lisamine konkursi tingimustesse välistab juhuslikud kandideerijad ning kiirendab eelvaliku protsessi.

Sky Plus kasutas video-cv lisamise nõuet turundusjuhi leidmiseks. 66-st kandidaadist valiti personaalseks vestluseks välja kuus. Kolmandik kandideerijaist oli valmis teinud ka videotutvustuse.

„Kuigi me soovisime inimestelt video-cv-sid, laekus meile ka väga tugevaid elulookirjeldusi inimeste poolt, kes ei olnud end filminud. Pakkusime ka neile video tegemise võimalust, kuid sellest ei oldud huvitatud. Järelikult polnud inimeste motivatsioon tööle saamiseks piisavalt kõrge. Seega kõrvaldab videonõude esitamine „igaks juhuks saadan“ kandideerijad, mis võimaldas meil eelvaliku protsessis tublisti aega kokku hoida,“ nentis Sky Plusi programmidirektor Priit Vare.

Vare sõnul oli esitatud videoklippide tase väga kõikuv, oli neid, kes püüdsid esitluse ajal oma nägu varjata, kuid oli ka väga heal tasemel tehtud ülesvõtteid.

Vare tähelepanekut mööda sobib videokonkurss eelkõige suhtlust ning loomingulist tegevust nõudvate ametikohtade täitmiseks. Sekretäri või laotöötaja otsimiseks ei ole mõtet seda ette võtta.

 „Kindlasti oleks soovitav kandideerijatele ette anda video kestvuse piirang, kolm minutit oleks täiesti piisav aeg enese tutvustamiseks. Võib-olla isegi veelgi vähem. Konkreetne ajapiirang mobiliseerib kandideerijat oluliseimat endast välja mängima, tutvustus ei valgu liialt laiali ning näitab inimese suutlikkust olla konkreetne. Viieminutiliste või pikemate lõikude vaatamine on liialt töömahukas ning tüütu.“

Teine oluline veendumus, mille Vare protsessi käigus sai, oli see, et videos kujunenud pilt inimesest klappis täielikult vahetul kohtumisel olnuga.

„Kahtlused, mis meil osade inimeste suhtes videolõike vaadates tekkisid, said kohtudes kinnitust. Jooksev pilt annab vägagi adekvaatse ülevaate inimese suhtlemisoskusest ja silmaringist. Ühtegi üllatust, kus inimene on videos üks ning reaalsuses hoopis keegi teine, ei olnud.“

 PANE TÄHELE

Video-CV nõude esitamine kaotab “igaks juhuks saadan“ kandideerijad.

Sobib eelkõige suhtlust ja loomingulist tegevust nõudvate ametikohtade täitmiseks.

Tasub ette anda video kestvuse piirang, piisab kolmest minutist.

 

 

 

Autor: Urve Vilk, Kristo Kiviorg

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700