Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 8. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuiv silm nõuab tähelepanu

Kevaditi, kui inimestel on seljataga pikad kuud kontorites kuivas õhus ja kunstvalgustuse käes arvuti ees töötamist, sügelevad ja punetavad silmad rohkem kui muidu.

 Tartu Ülikooli Kliinikumi silmaarst Maris Oll kinnitab, et kurdetakse ka  valguskartlikkust või siis seda, nagu oleks liivatera silma kinni jäänud, kirjutas Tartu Postimees.

Oll märgib, et kõik need vaevused viitavad kuiva silma sündroomile, mis on levinud silmapinna haigus, mis väljendub esialgu kerge ärritusena, kuid millest võib välja areneda raske, nägemist ohustav sarvkesta kahjustus.

 «Kuiva silma nähud esinevad just arvutiga töötavail inimestel,» lisab Oll. Tema sõnul on normaalne, et inimene pilgutab silmi 20 korda minutis, arvutikasutajad pilgutavad aga napilt kümmekond korda, mistõttu sarvkesta niisutamine väheneb ja tekibki ärritus.

 

 

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700