Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip e-edu põhjusest: eestlased on laisad inimesed

Eestlased on laisad inimesed, seetõttu eelistame tehnoloogiliselt mugavaid lahendusi, põhjendas peaminister Andrus Ansip Eesti edu e-teenuste vallas.

Ansip rõhutas foorumil The World Forum for Foreign Direct Investment esinedes Eesti e-edu, Skype’i Eesti-päritolu, mainis meie e-valitsust ja e-maksuametit ning kõrgel tehnoloogilisel tasemel pangandust.

"Eestlased on laisad inimesed, seetõttu eelistame tehnoloogiliselt mugavaid lahendusi. Kuna väljas sajab pidevalt kas lund või vihma, eelistame suurt osa oma ajast arvuti taga veeta," rääkis peaminister täna Tallinnas alanud EASi ja Red Hot Locations'i korraldatud kahepäevasel rahvusvahelise välisinvesteeringute foorumil.

 Foorumi põhikõneleja, IBMi asepresidendi Cathy Rodgersi hinnangul on Eesti IT-alaselt väga heas olukorras ning liikumas teadmistepõhise majanduse suunas. "Eesti hämmastab mind: teil on ülikõrge kirjaoskuse tase, olete kirglikult meelestatud ja kõrge ettevõtlusvaimuga ning Eestit tunnustatakse igal pool maailmas kõrgetasemelise e-riigina. Olete loonud e-valitsuse, e-panganduse ja m-parkimisega tugeva vundamendi e-lahendustele, mis on maailmale eeskujuks, siit tuleb nüüd edasi minema hakata," hindas Rodgers Eesti tulevikuperspektiiviks jätkuvalt IT-valdkonda.

"Eestis on tugevad kontrastid, mis loovad teie tasakaalu: te elate ajalooliselt hästi välja kujunenud piirkonnas, kuid kasutate viimase sõna vidinaid," sõnas Rodgers ETV saates Terevisioon .

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700