Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sten Tamkivi: videokõned asendavad ringilendamist

Skype’i asutaja ja juhataja Sten Tamkivi tõi foorumil The World Forum for Foreign Direct Investment 2010 (FDI) peetud ettekandes esile, et videokõned asendavad suurt osa lennuvajadusest, mistõttu aitab see ettevõtetel reisikuludelt kokku hoida.

Tamkivi tõi potentsiaalsetele investoritele esinedes esile väärtusi, mida kaasaegsete tehnoloogiate kasutamine ettevõtetele kaasa toob. Ühena neist nimetas ta just videokõnesid. Sellega muutub ettevõtte füüsiline asukoht järjest vähem oluliseks, kuna lennuühendusi saab suuresti asendada ettevõtte jaoks kiirema, odavama ja paindlikuma lahendusega videokõnede näol ning ettevõtte asukohta saab valida ajude kontsentratsiooni alusel. Saalis ettekannet jälginud inimeste seas küsitlust tehes selgus, et Skype’i kasutab neist valdav enamik.

EASi ja Red Hot Locations’i korraldatud rahvusvahelise foorumi põhiteemaks on jätkusuutlike tehnoloogiate leidmine regionaalsete välisinvesteeringute suunamise kontekstis, et kergendada tööstuste ja ettevõtete ökoloogilist jalajälge tulevikuperspektiivis, kus loodusressursid on lõppemas.

Foorumil on esindatud 25 riigi ettevõtted ja organisatsioonid. Varasematel aastatel on The World Forum for Foreign Direct Investment’i peetud Hollandis, Belgias, Suurbritannias, Hispaanias, Itaalias, Leedus.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700