Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 14. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rohke valuvaigistite tarbimine muudab peavalu krooniliseks

Peavalu korral  tuleb apteegist retseptita müüdavaid valuvaigisteid tarbida äärmiselt ettevaatlikult, sest need tekitavad sõltuvust ja nendega liialdamise tagajärjel muutuvad peavalud krooniliseks, näitas Rootsis tehtud uuring, vahendab Tarbija24.

TÜ Närvikliiniku neuroloogi Sulev Haldre sõnul tohib valuvaigisteid tarvitada ainult kuni 12 päeva kuus. Krooniliste peavalude korral pole omapäi valuvaigistite neelamisest abi, pigem vastupidi. «Liigne valuvaigistite neelamine võib ise muutuda pingepeavalu põhjustajaks, eriti nendel  inimestel, kellel on selleks soodumus,» nentis Haldre. Kroonilise pingepeavalu ravimine pikka aega valuvaigistitega võib tekitada sõltuvust ning valuvaigistid ise muutuda kroonilise peavalu põhjuseks.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700