Urve Vilk • 14. juuni 2010
Jaga lugu:

Rohke valuvaigistite tarbimine muudab peavalu krooniliseks

Peavalu korral  tuleb apteegist retseptita müüdavaid valuvaigisteid tarbida äärmiselt ettevaatlikult, sest need tekitavad sõltuvust ja nendega liialdamise tagajärjel muutuvad peavalud krooniliseks, näitas Rootsis tehtud uuring, vahendab Tarbija24.

TÜ Närvikliiniku neuroloogi Sulev Haldre sõnul tohib valuvaigisteid tarvitada ainult kuni 12 päeva kuus. Krooniliste peavalude korral pole omapäi valuvaigistite neelamisest abi, pigem vastupidi. «Liigne valuvaigistite neelamine võib ise muutuda pingepeavalu põhjustajaks, eriti nendel  inimestel, kellel on selleks soodumus,» nentis Haldre. Kroonilise pingepeavalu ravimine pikka aega valuvaigistitega võib tekitada sõltuvust ning valuvaigistid ise muutuda kroonilise peavalu põhjuseks.

 

Jaga lugu:
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Enimloetud
Laura Tahk
Laura TahkSekretar.ee toimetajaTel: 53 444 071laura@sekretar.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee