Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 30. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanus Laugus: sekretäri amet on üks keerulisematest

Uus Maa Kinnisvaragrupi juhatuse esimees Jaanus Laugus usub, et sekretäri amet on tegelikult üks keerulisematest töödest, kuna sekretär peab suutma ära lahendada kõik probleemid. Kliente on aga igasuguseid ja ka maaklerid on sageli emotsionaalsed ja ülekoormatud.

Hea sekretäri hindamiskriteeriumide puhul oleneb Lauguse sõnul palju sellest, millist sekretäri ettevõte või isik vajab ning kas tegu on personaalse assistendiga või ettevõtte üldise sekretäriga, kes peab kõigile nõu ja abiga toeks olema.

"Personaalse sekretäri puhul on kõige olulisem hea klapp juhi ja sekretäri vahel.

Kui tegu on ettevõtte visiitkaardiga, kes võtab vastu inimesi, on olulisim, milline on tema hoiak ja millist emotsiooni ta klientides ja töötajates tekitab," rääkis Laugus. Lauguse hinnangul peab sekretär sobima klientidega suhtlema ning suutma lahendada kõik ettearvamatud olukorrad.

Kuigi sekretäri töö kasvab sageli üle juhiabi tööks, on Lauguse sõnul püütud  nende sekretäri suunata eelkõige klientide teenindamisele ning püütud vältida muude ülesannete võtmise kohustust. "Ehkki meie sekretär on nii agar, et see kipub aeg-ajalt ebaõnnestuma," kiitis Laugus. Lisaks peab sekretär muretsema kohvi eest ning vaatama, et köögis oleksid võileivad töötajatele ja külalistele alati olemas ning kontor toimiks tõrgeteta. "Nii et sekretär täidab ka perenaise kohustusi," sõnas Laugus.

Laugus usub, et sekretäri töö on tegelikult üks keerulisematest ametitest. "Ta peab olema hea psühholoog, kes suudab kõik olukorrad ära lahendada. Kliente on igasuguseid ja ka maaklerid on sageli emotsionaalsed ja ülekoormatud."

Väga head ja lojaalset sekretäri tuleb seetõttu kõrgelt hinnata. "Ka materiaalses mõttes. Talent peab saama väärilist tasu. Tasu meie firmas on keskmise sekretäri tasust kõrgem, aga eks see on seotud ka ajaga. Nii on kehval ajal sekretäri palka kõige vähem kärbitud, heal ajal aga otisiti peale töötasu ka muid motivatsioonivõimalusi, näiteks puhkusereisi näol," rääkis ta.           

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700