Ära päikesekreemiga koonerda!

Pole mingi uudis, et kuuma päikse kätte minnes tuleks ennast kaitsta päikesekreemiga, oluline on seejuures aga mitte unustada kreemiga üle võõbata ka jalalabasid, põlveõndladid, käsi, kõrvu ja pead, soovitab Discovery Health.

Viis kohta, mida enamasti unustatakse päikesekreemiga katta:

1. Põlveõndlad
Jalgu kreemitades unustatakse sageli kreemitada jala tagakülgi, ka küünarnukid jäävad sageli päikesekaitsevahenditega katmata. Päikesepõletused nendes piirkondades teevad liikumise aga väga ebamugavaks.

2. Jalalabad
Ameerika teadlaste uuringute kohaselt jätab suurem osa inimestest jalalabad päikese kätte minnes kreemiga sisse määrimata. Ka jalapiirkonnas tekkida võiv nahavähk jääb tihti tähelepanuta, sest jalgu ei kontrollita nii sageli, kui teisi keha piirkondi. Et vältida plätu-päevitust ja nahavähki, tasuks kreemi ka jalgadele panna. 

3. Käed
Käsivarred ja õlad on enamasti esimesed, mida päikese eest kaitstakse. Ometi unustatakse seejuures sageli käelabadele ja sõrmedele, mis tegelikult kõige suurema osa asjast päikese käes on, kreemi panna. Samuti võib UV-kiirgus kahjustada küüsi.

4. Kõrvad
Peamiselt kaetakse päikesekaitsevahendiga nina, põsed ja otsaesine. Väga harva määritakse seda aga näopiirkonda kreemi pannes kõrvadele. Suurem risk kõrvad päikese käes ära põletada on meestel, kes kannavad lühikest soengut ja naistel, kel juuksed ülesse soengusse sätitud. Nahavähk võib ilmneda kõigil kõrva osadel, kaasaarvatud neil, mis näiliselt on päikese eest kaitstud.

5. Pea
Kiilakad teavad, kui oluline on kuuma päikese käes olles oma peanahka kaitsta. Need, kes lühikest või pikka soengut kannavad, arvavad aga tihti, et nende peanahk on kaitstud. Ent see on ekslik arvamus. Kui mütsi suvise kuuma päikse käes ei kanta, tuleks ka oma peanahka päikesekaitsevahenditega kaitsta. Kasutada sobib selleks puhuks erinevaid pihustatavaid vahendeid. Eriti tähelepanelik tuleks olla kõigi katmata kohtade osas. Melanoomi tekkimine kaelal või peal võib lõppeda kiirelt surmaga.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara