Autor: Signe Sillasoo • 14. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4 põhjust, miks lõpetada karastusjookide joomine

Lisaks rohkele suhkrusisaldusele ja liigsetele kaloritele peavad osad eksperdid karastusjooke tervisele sama kahjulikuks kui suitsetamist, kirjutab Geniusbeauty.com.

Liigne karastusjookide joomine põhjustab:

1. Liigne kaalu suurenemine

Texase Ülikooli teadlased on avastanud, et enamlevinud karastusjookide joomine suurendab kehakaalu tõusmise riski ligi 33%, dieetkoola aga ligi 55 %. Seega sõna “dieet” ei tähenda alati tervislikumat!

2. Kasutud kalorid

Enamik 0,5-liitriseid karastusjooke sisaldab 250 kalorit. Lisaks ei sisalda karastusjoogid mingeid toit- ja mineraalaineid. Kaks peamist koostisosa on suhkur ja kofeiin.

3. Sõltuvus

Karasusjookide pidev joomine võib viia sõltuvuseni. Seda põhjustab karastusjookides esinev kofeiin. Kui rohke karastusjookide tarbimine lõpetada, võib esineda sellised sümptomeid nagu peavalu, depressioon, närvilisus ja külmavärinad.

4. Risk haigestuda südamehaigustesse

Ameerika Südameliidu andmetel on 44 %-l inimestest, kes joovad iga päve karastusjooke, suurem risk haigestuda südame- ja veresoonkonnahaigustesse ning suhkruhaigusesse.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700