8. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lugeja küsib: kes maksab töötasu ülekande teenustasu? 

Küsimus: Palgaseaduse järgi võis töötasu ülekande teenustasu maha arvata töötaja palgast. Mismoodi on lugu tänapäeval ja kas seadus seda üldse reguleerib?

 Vastus:

Töötasu ülekande kulud kannab tööandja.

TLS § 29 lõike 3 alusel eeldatakse, et töötasus lepitakse kokku brutosummana ning muudest seadustest tulenevate maksude ja maksete kinnipidamise kohustus on tööandja kanda. Töötasu puutumatuse põhimõttest lähtuvalt on töötaja loata keelatud töötasust kinnipidamised või mahaarvamised, välja arvatud juhul, kui see on seaduse alusel lubatud. Nimetatud põhimõte on sätestatud TLS §-s 78.

 

Autor: Urve Vilk, Sirje Aava

Sekretar.ee toetajad:
Liina LeitenSekretar.ee ärijuhtTel: 51 84 004
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700